Στις καλλιέργειες αρωματικών φυτών θα είναι αφιερωμένη η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6 το απόγευμα στο αμφιθέατρο «Ζαφείρης Άμπας», στον χώρο του Πανεπιστημίου, στην Ορεστιάδα.

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι και η απόφοιτη του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας, Αργυρώ Κουτσουράδη, που έχει προσκληθεί για να παρουσιάσει την εμπειρία της από την επαγγελματική της δραστηριότητα στον τομέα των αρωματικών φυτών, τα οποία καλλιεργεί και μεταποιεί στον τόπο καταγωγής της, τη Χίο, όπου και έχει ιδρύσει την εταιρεία «Μυροβόλος».
Φιλοξενούμενη στο studio της ΕΡΤ Ορεστιάδας, μαζί με τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας, Σπύρο Κουτρούμπα, και τον Χρήστο Μουταφίδη, εκπρόσωπο της ομάδας φοιτητών που διοργανώνει την εκδήλωση, δήλωσε «χαρούμενη που επιστρέφει στον τόπο των σπουδών της στο Πανεπιστήμιο στο οποίο φοίτησε από το 2005 μέχρι το 2010, και το οποίο της έδωσε τις γνώσεις για την επαγγελματική της εξέλιξη».
Από την πλευρά του, ο κ. Κουτρούμπας χαρακτήρισε την περίπτωση της Αργυρούς Κουτσουράδη «πετυχημένο παράδειγμα, το οποίο είναι χρήσιμο να αναδειχθεί στους φοιτητές και στους αποφοίτους της Σχολής, και το οποίο ίσως να τους εμπνεύσει». Όσον αφορά τους διοργανωτές, ο εκπρόσωπός τους, Χρήστος Μουταφίδης, εξήγησε ότι επέλεξαν ως θέμα τα αρωματικά φυτά λόγω της ενασχόλησης όλο και περισσότερων παραγωγών του βορείου Έβρου με τα συγκεκριμένα φυτά, είτε πειραματικά είτε συμπληρωματικά στις άλλες, βασικές τους καλλιέργειες. «Αυτό ήταν ένα κίνητρο να καλέσουμε ανθρώπους που θα μπορούσαν να μας μιλήσουν για την εμπειρία τους», ανέφερε συγκεκριμένα. Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν, από εξειδικευμένο ομιλητή, και τα διαθέσιμα προγράμματα χρηματοδότησης για τα αρωματικά φυτά.

Μοιράσου το άρθρο: