Το πράσινο φως στην υποβολή πρότασης και έγκριση μελέτης για το έργο «Αναβάθμιση Η/Μ εξοπλισμού κτιριακού συγκροτήματος Δήμου Ορεστιάδας με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας μέσω ενιαίας διαχείρισης», έδωσε εχθές το δημοτικό συμβούλιο , ψηφίζοντας ομόφωνα τα δύο θέματα.

Το έργο, προϋπολογισμού 5,6 εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβάνει την ενεργειακή αναβάθμιση του συγκροτήματος των κτιρίων, του παλαιού κλειστού γυμναστηρίου, του δημοτικού κλειστού κολυμβητηρίου, του 9ου νηπιαγωγείου, του 8ου δημοτικού σχολείου και του 2ου γυμνασίου.

Το έργο περιλαμβάνει , μεταξύ άλλων, τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ, αντικατάσταση υφιστάμενου φωτισμού με τύπου led, αλλαγή κουφωμάτων, εγκατάσταση συστημάτων που θα μετατρέπουν την ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγουν τα κτίρια, σε θέρμανση κ.α.. «Στόχος μας είναι τα κτίρια αυτά να καταστούν ενεργειακά αυτόνομα, να απεμπλακούμε από μορφές ενέργειας που επιβάλλουν υψηλό κόστος λειτουργίας» είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Περιστεράκης.

Σύμφωνα με τον κ. Περιστεράκη, πολλά από τα νέα συστήματα που θα εγκατασταθούν στα κτίρια αυτά, είναι πρωτοποριακά για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να μετατρέπουν σε θερμική ενέργεια , το ηλεκτρικό ρεύμα που θα παράγουν , με ελάχιστο κόστος. Η πρόταση του δήμου αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στο ΠΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Μοιράσου το άρθρο: