Προσωρινά ελεύθερος αφέθηκε ο 22χρονος πατέρας του 3,5 μηνών βρέφους που νοσηλεύεται από εχθές στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης με σοβαρά τραύματα από δαγκώματα ποντικών.

Η Εισαγγελέας Ορεστιάδας έκρινε ότι δεν έχει στοιχειοθετηθεί επακριβώς η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο νεαρός πατέρας, και θα αναμένει, αφενός την εξέλιξη της υγείας του μικρού κοριτσιού και αφετέρου τα πορίσματα των κοινωνικών και άλλων υπηρεσιών που διερευνούν τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό αλλά και το περιβάλλον στο οποίο ζούσε το βρέφος, ώστε, αναλόγως να ασκήσει δίωξη, είτε κακουργηματικού είτε πλημμεληματικού χαρακτήρα. «Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί δεν είναι ολοκληρωμένη, και περαιτέρω στοιχεία αναμένονται τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο δικηγόρος του 22χρονου, Νίκος Βουλγαρίδης, και πρόσθεσε ότι η πορεία της υγείας του παιδιού θα είναι καθοριστική για τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης.
Ο ίδιος ο πατέρας ζήτησε «συγνώμη για ό,τι έγινε» και υποστήριξε ότι οι συνθήκες στις οποίες ζούσε το μικρό κοριτσάκι «ήταν ικανοποιητικές».

Όσον αφορά την 16χρονη μητέρα, που συνελήφθη εχθές και αφέθηκε στη συνέχεια ελεύθερη, θα δικαστεί, λόγω ανηλικότητας, από αρμόδιο δικαστήριο. Εν τω μεταξύ, και από τους δύο γονείς αφαιρείται η επιμέλεια και του δεύτερου, μεγαλύτερου παιδιού τους.

Όλα τα μέλη της οικογένειας ζουν σε λυόμενο σε συνοικισμό ΡΟΜΑ, στις παρυφές της πόλης του Διδυμοτείχου, δίπλα στον Ερυθροπόταμο και πολύ κοντά σε παλιό σκουπιδότοπο.

Όσον αφορά την κατάσταση της υγείας του βρέφους, είναι εξαιρετικά κρίσιμη και δίνεται μάχη από τους γιατρούς για να κρατηθεί στη ζωή. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε δεκτό το αίτημα που υπέβαλε η διοίκηση του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, και το παιδί θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο παίδων «Αγία Σοφία», προκειμένου να του παρασχεθεί η εξειδικευμένη νοσηλεία που χρειάζεται.

Σχετική είδηση: H συνομοσπονδία των Ρομά για το δάγκωμα παιδιού από ποντίκια

Μοιράσου το άρθρο: