Καθημερινή και 24ωρη υγειονομική κάλυψη ,από τις 24 Ιουλίου έως τις 28 Ιουλίου, παρείχε στη διάρκεια της 25ης Συνάντησης Νέων Άρδας 2019, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) Περιφερειακού Τμήματος Ορεστιάδας , όπως και εθελοντές από τα αντίστοιχα τμήματα Διδυμοτείχου και Καβάλας.

Στο χώρο του φεστιβάλ υπήρχε Σταθμός Α΄ Βοηθειών, με άρτιο εξοπλισμό και στελεχωμένος από Εθελοντές Σαμαρείτες και γιατρό , ενώ οι «Σαμαρείτες» κατά ομάδες πραγματοποιούσαν και πεζές περιπολίες για την άμεση αντιμετώπιση περιστατικών.

Οι εθελοντές «κάλυψαν» υγειονομικά όλες τις προγραμματισμένες δραστηριότητες όπως αγώνας δρόμου, αγώνες motocross, συναυλίες κτλ.


Σύμφωνα με το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών «στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ημερησίως 20 Εθελοντές Σαμαρείτες, οι οποίοι αποκόμισαν σημαντική εμπειρία και αντιμετώπισαν 102 περιστατικά, που αφορούσαν κυρίως μέθη (19), εγκαύματα (25), μικροτραυματισμούς (41), μυοσκελετικές κακώσεις (4) και αδιαθεσίες (13), ενώ έντεκα από αυτά κρίθηκε απαραίτητο να διακομισθούν στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας για περαιτέρω εκτίμηση και αντιμετώπιση».

«Το διοικητικό συμβούλιο του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ορεστιάδας αναγνωρίζοντας τις απαιτήσεις και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ήρθε σε πέρας η διοργάνωση, ευχαριστεί και συγχαίρει τους εθελοντές Σαμαρείτες που συμμετείχαν, όπου με την άρτια εκπαίδευσή τους, την υπομονή και την αντοχή που επέδειξαν κατάφεραν να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία η ιδιαίτερα απαιτητική υγειονομική κάλυψη του 25ου φεστιβάλ «Συνάντηση Νέων Άρδας 2019», καθώς επίσης και στον εθελοντή συνεργάτη ιατρό, Hani Jaber για την πολύτιμη στήριξη του».

Μοιράσου το άρθρο: