Ομόφωνα εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας η υποβολή πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για το έργο «ενεργειακής αναβάθμισης του συγκροτήματος κτιρίων ΕΠΑΛ δήμου Ορεστιάδας».

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ περίπου και περιλαμβάνει τα υποέργα της ενεργειακής αναβάθμισης του σχολικού συγκροτήματος (2.480.600 ευρώ) και την έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης (8.370 ευρώ). Οι παρεμβάσεις αφορούν και στα έξι-συνδεόμενα μεταξύ τους-κτίρια του ΕΠΑΛ αλλά και στα δύο ανεξάρτητα κτίρια που βρίσκονται εντός του οικοπέδου του σχολείου. Όπως τονίστηκε εχθές από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Αρχοντή Αρχοντίδη, το συγκεκριμένο συγκρότημα, μέχρι σήμερα, είναι από τα πλέον ενεργοβόρα και το ανθρακικό του αποτύπωμα από τα υψηλότερα μεταξύ των δημοσίων κτιρίων στον δήμο Ορεστιάδας. «Το έργο έχει στόχο να μηδενίσει, σχεδόν, την ενεργειακή κατανάλωση του σχολείου, και έχουμε βάσιμες ελπίδες ότι θα ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΑΜΘ μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι», ανέφερε συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών.
Σε «ΕΠΑΛ Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή» μετονομάζεται το ΕΠΑΛ Ορεστιάδας
Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε εχθές ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Παιδείας του δήμου Ορεστιάδας, Γιώργος Μουτουσίδης, στις 3 Φεβρουαρίου δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση μετονομασίας του ΕΠΑΛ Ορεστιάδας σε «ΕΠΑΛ Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή».

Μοιράσου το άρθρο: