Δεκαετία συμπληρώνει τον ερχόμενο Δεκέμβριο η λειτουργία της γραμμής 115-25 «Μαζί για το Παιδί», που μέσω του επιστημονικού προσωπικού που τη στελεχώνει προσφέρει βοήθεια σε παιδιά, εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Στο αποτύπωμα της δεκαετίας και μετά από 61.000 κλήσεις που έχει δεχτεί στο διάστημα αυτό, το προσωπικό της τηλεφωνικής γραμμής βοήθειας διαπιστώνει ότι η πλειοψηφία των ζητημάτων που απασχολούν όσους καλούν, έχει σχεδόν πάντα τη ρίζα του στην επικοινωνία μέσα στην οικογένεια.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, η υπεύθυνη της συμβουλευτικής γραμμής, Σοφία Καμαρέτα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η καρδιά των προβλημάτων είναι η ίδια, αλλάζει μόνο το περιτύλιγμα». Η ίδια εξήγησε ότι «πριν 10 χρόνια το θέμα ήταν οι ώρες που ένα παιδί καθόταν μπροστά στην τηλεόραση, σήμερα είναι οι ώρες που βρίσκεται μπροστά στον υπολογιστή ή το τάμπλετ. Σε κάθε περίπτωση, η επικοινωνία και η οριοθέτηση αποτελούν τα κύρια ζητήματα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμβουλευτική που παρέχεται μέσα από τις κλήσεις στο 115-25 δεν περιορίζονται υποχρεωτικά σε μία συνομιλία, αλλά δίνεται η δυνατότητα στους ωφελούμενους να επικοινωνούν μέχρι και 12 φορές με το ίδιο πρόσωπο της επιστημονικής ομάδας που υποστηρίζει τη γραμμή, ώστε να αναπτυχθεί το απαιτούμενο κλίμα εμπιστοσύνης και να υπάρχει συνέχεια στην υποστήριξη και ουσιαστική βοήθεια.
Οι κλήσεις είναι εμπιστευτικές, δεν ηχογραφούνται και το προσωπικό της γραμμής δεσμεύεται αυστηρά από τον κώδικα δεοντολογίας για την τήρηση του απορρήτου.
Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», που προσφάτως ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο παρεμβάσεων και δωρεών που έκανε σε περισσότερες από 30 σχολικές μονάδες του Έβρου, συνεχίζει τη δράση της στην περιοχή με προγράμματα συμβουλευτικής που υλοποιούνται σε συνεργασία με σχολεία, συλλόγους γονέων και άλλους φορείς, είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία του επιστημονικού προσωπικού της είτε με μέσα διαδικτυακής επικοινωνίας, σε συνεδρίες ομάδων.
«Στόχος μας είναι πάντα να είμαστε κοντά στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς, στα παιδιά, με εξειδικευμένη συμβουλευτική, να τους διευκολύνουμε να αντιληφθούν ότι υπάρχει τρόπος να διαχειριστούν ζητήματα που τους απασχολούν», δήλωσε καταλήγοντας η κα. Καμαρέτα.

Μοιράσου το άρθρο: