“Το ζήτημα με τα κενά στα σχολεία υπάρχει και πρέπει να το λύσουμε”, δήλωσε από τη Νέα Βύσσα, την οποία επισκέφθηκε το πρωί για τα εγκαίνια των χώρων που ανακαίνισε η Ένωση “Μαζί για το Παιδί” στο “Καραθεοδώρειο” δημοτικό σχολείο, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Η κα. Ζαχαράκη υποστήριξε ότι “η εικόνα που υπάρχει, συγκριτικά με άλλες χρονιές, είναι καλύτερη” και τόνισε ότι “ίσως και αύριο να ξεκινήσει η συμπληρωματική φάση διορισμού αναπληρωτών, για την κάλυψη των κενών όσων δεν ανέλαβαν”. Εξήγησε ότι μετά τις συμπληρωματικές τοποθετήσεις θα υπολογιστούν εκ νέου τα όποια κενά μείνουν, ώστε να προχωρήσει και επόμενη φάση προσλήψεων. Η ίδια παραδέχτηκε ότι το πρόβλημα με τα κενά είναι “χρόνιο ζήτημα, το οποίο έχει γίνει πιο έντονο τα τελευταία χρόνια, λόγω της αναστολής διορισμών εκπαιδευτικών” και σημείωσε ότι “το όλο θέμα θέλει επανεξέταση εν συνόλω και ένα νέο θεσμικό πλαίσιο”, αφού, όπως είπε, “με κάποιο τρόπο πρέπει να αντιμετωπιστεί και η άρνηση αποδοχής θέσης που παρατηρείται από μερίδα αναπληρωτών εκπαιδευτικών”. Όσον αφορά τους διορισμούς στην ειδική αγωγή, είπε πως ασκούνται πιέσεις στον ΑΣΕΠ να επισπεύσει και να προχωρήσει στον σχετικό διαγωνισμό μέχρι το τέλος της χρονιάς.
Σχολιάζοντας την απόφαση που η ίδια υπέγραψε σχετικά με τις τάξεις υποδοχής-εκπαίδευσης προσφυγόπουλων, που δύνανται να λειτουργήσουν σε όλη την Ελλάδα και ειδικά σε περιοχές που βρίσκονται κοντά σε Κέντρα Προσφύγων/Μεταναστών και camps, η κα. Ζαχαράκη εξήγησε ότι “το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι του 2016, η υπουργική απόφαση στηρίζεται στις εισηγήσεις των Περιφερειακών Διευθύνσεων, αφορά όλη τη χώρα και έχει να κάνει με τον ορισμό κάποιων σχολικών μονάδων που θα μπορούσαν, σε απογευματινό ωράριο, να δέχονται παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας”.
Σύμφωνα με την απόφαση, τάξεις υποδοχής-εκπαίδευσης προσφυγόπουλων δύναται να λειτουργήσουν στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Νέας Ορεστιάδας, στο 1ο, 3ο, 4ο και 5ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης και στα Γυμνάσια Σουφλίου και Λαβάρων.

Μοιράσου το άρθρο: