Την έντονη ανησυχία τους ότι και φέτος θα είναι μια χαμένη τουριστική χρονιά για την Σαμοθράκη, εκφράζουν οι επαγγελματίες των ενοικιαζόμενων δωματίων.
«Η εικόνα του τουρισμού στη Σαμοθράκη είναι τραγική. Το κλείσιμο των συνόρων αλλά και οι πολιτικές πρωτοβουλίες που δεν πάρθηκαν ήταν το τελειωτικό χτύπημα,» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας το μέλος του Δ.Σ των ενοικιαζόμενων δωματίων κ. Κυριάκος Χαίλας ,υπογραμμίζοντας πως «εάν από το 20% που έχουμε πληρότητα σήμερα φτάσουμε τον Αύγουστο που είναι το pic της τουριστικής περιόδου στο 50% θα είμαστε ευχαριστημένοι.»

Όπως υποστήριξε ο κ. Χαίλας, πέρυσι την ίδια περίοδο παρά τα προβλήματα που είχε το νησί είχαμε πληρότητα που έφτανε το 80% .Δυστυχώς φέτος είναι η μέρα με την νύχτα.

Ο ίδιος χαρακτήρισε θετική κίνηση την γραμμή Λήμνο-Σαμοθράκη -Αλεξανδρούπολη, αν και η πληρότητα -όπως είπε- είναι ελάχιστη.

«Χρειάζεται η γραμμή αυτή ,χρόνια αγωνιζόμασταν για να την αποκτήσουμε ωστόσο το τάιμινγκ δεν ήταν το σωστό .Τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά εάν μιλούσαμε υπό άλλες συνθήκες πιο φυσιολογικές,» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μοιράσου το άρθρο: