Τον σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου προγράμματος τουριστικής προβολής της Σαμοθράκης ζητούν από το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ οι επαγγελματίες του νησιού, στο πλαίσιο της συντονισμένης και στοχευμένης προσπάθειας που θα πρέπει να γίνει για την αποκατάσταση της εικόνας της Σαμοθράκης.

Οι ίδιοι οι επαγγελματίες, από την πλευρά τους, ήδη αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή, επιχειρώντας να αναστρέψουν το αρνητικό κλίμα και να πείσουν τις τουριστικές αγορές ότι το νησί αξίζει άλλη μία ευκαιρία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Συλλόγου Επαγγελματιών και Κατοίκων των Θέρμων Σαμοθράκης, που σε συνεργασία με Ρουμάνους επισκέπτες, οι οποίοι παραμένουν στο νησί, συμπράττουν στη δημιουργία ενός video που έχει σκοπό να προσελκύσει εκ νέου τους τουρίστες της βαλκανικής χώρας.

«Στους Ρουμάνους τουρίστες αντιστοιχεί το 70% περίπου των κρατήσεων που γίνονται στη Σαμοθράκη », σχολίασε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Συλλόγου, Αναστάσιος Ξενάκης, τονίζοντας ότι τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν φέτος στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού ήταν «ό,τι χειρότερο μπορούσε να συμβεί στο νησί». Ο ίδιος χαρακτήρισε «χαμένη τη φετινή σεζόν» και εξέφρασε την ανησυχία του και για τις επόμενες τουριστικές περιόδους, αφού, όπως είπε, «έχει πληγεί η φήμη της Σαμοθράκης».

Ιδιαίτερα, μάλιστα, υπογράμμισε το εύρος των συνεπειών που μπορεί να έχει η ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε το προξενείο της Ρουμανίας, με την οποία συνιστά στους Ρουμάνους πολίτες να μην επισκέπτονται το νησί της Σαμοθράκης, γιατί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «υπάρχει έλλειψη φαρμάκων και τροφίμων και είναι πιθανός ο αποκλεισμός στο νησί».

Μοιράσου το άρθρο: