«Μεταξωτός Μάρτης» είναι ο τίτλος του δημιουργικού εργαστηρίου για σχολικές ομάδες Νηπιαγωγείου, Α΄ και Β΄ Δημοτικού που διοργανώνει αύριο (Tετάρτη) με αφορμή τον ερχομό της Άνοιξης στο Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ ).


Να σημειωθεί πως το Μουσείο Μετάξης ανήκει στο Δίκτυο θεματικών τεχνολογικών Μουσείων του Πολιτιστικού Ομίλου Ιδρύματος Πειραιώς.

Οι μαθητές θα δημιουργήσουν βραχιόλια «Μάρτη» από λευκά και κόκκινα μεταξωτά νήματα και θα γνωρίσουν τις ρίζες του εθίμου. Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, ο Μάρτης προστατεύει τα πρόσωπα των παιδιών από τον πρώτο ήλιο της Άνοιξης, για να μην καούν. Παράλληλα, τα παιδιά θα τραγουδήσουν τα κάλαντα της άνοιξης και θα αποτυπώσουν τις ιδέες τους σε δικές τους εικαστικές δημιουργίες.

« Η συμμετοχή των παιδιών σε τέτοια εργαστήρια από όλο τον νομό είναι μεγάλη και αυτό μας ικανοποιεί ιδιαίτερα ,» σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η κ. Δημισκίδου Δήμητρα ,τοπική διαχειρίστρια του Μουσείου Μετάξης.

Οι δραστηριότητες του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ ) συνεχίζονται με προβολή επιλεγμένων ντοκιμαντέρ που θα πραγματοποιηθούν στις 28 Φεβρουαρίου σε σχολικές ομάδες, σε συνεργασία με το Διεθνές φεστιβάλ ντοκυμαντέρ. Επίσης στις 3 Μαρτίου θα γίνει η προβολή ντοκυμαντέρ μεγάλου μήκους που έχει να κάνει με την τεχνητή νοημοσύνη και πως αυτή επηρεάζει το παρόν και το μέλλον. Το συγκεκριμένο ντοκυμαντέρ απευθύνεται σε παιδιά 13 ετών και άνω και σε ενήλικες. Τέλος στις 13 Απριλίου θα γίνουν προβολές από το ψηφιακό φορητό πλανητάριο .
Σύμφωνα με την κ. Δημισκινίδου «πρόκειται για δράση η οποία υλοποιήθηκε και πέρυσι με πολύ μεγάλη συμμετοχή παιδιών .»

 

Μοιράσου το άρθρο: