Με την συμμετοχή περίπου 200 αθλητών ξεκινά το Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη το 18ο Βαλκανικό πρωτάθλημα Βάδην και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 20.000μ Βάδην ανδρών -γυναικών.
Το πρωτάθλημα διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Εβρου και τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Στη διοργάνωση, εκτός από την εθνική ομάδα της Ελλάδας, θα συμμετάσχουν οι εθνικές ομάδες της Βουλγαρίας, της Κροατίας, της Ρουμανίας, της Σερβίας, της Σλοβενίας, της Τουρκίας και της Ουκρανίας.

Στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι οι διοργανωτές στην αίθουσα του «Νομαρχείου,» χαρακτήρισαν σημαντικό γεγονός την διεξαγωγή του Βαλκανικού πρωταθλήματος το οποίο φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Αλεξανδρούπολη και κάλεσαν τον κόσμο να δώσει δυναμικά το παρόν.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός όχι μόνο για την Περιφέρεια ΑΜΘ αλλά για ολη την χώρα ,ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Εβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, υπογραμμίζοντας πως «είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να φιλοξενούμε τέτοιου είδους αθλητικά γεγονότα ,καθώς ο αθλητισμός είναι ζήτημα παιδείας και κοινωνικό αγαθό.»

Στους εθελοντές που είναι το σημαντικότερο κομμάτι της διοργάνωσης αναφέρθηκε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Καθαριότητας Γιάννης Βαταμίδης ,ενώ τόνισε πως η Αλεξανδρούπολη έχει αποδείξει ότι μπορεί να διοργανώσει πάρα πολύ καλούς αγώνες.

«Ο ΣΕΓΑΣ στην προσπάθεια του να γίνει ένας πετυχημένος αγώνας και να είναι έγκυρος από όλες τις πλευρές -καθώς πρόκειται για περίεργο άθλημα,- αλλά και για να μην υπάρχουν διαμαρτυρίες, φέρνει τρείς διεθνείς κριτές από Ιταλία, Σερβία, Τουρκία για να εξασφαλισθεί η εγκυρότητα του αγώνα,» είπε το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ Σάββας Νικολαίδης.

«Ο κόσμος της Αλεξανδρούπολης έχει αποδείξει πολλές φορές ότι είναι έτοιμος να υποδεχθεί, να φιλοξενήσει και να συνεισφέρει τα μέγιστα έτσι ώστε η διοργάνωση να πάει όσο το δυνατόν καλύτερα,» τόνισε το μέλος του Δ.Σ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΜΘ, Αννα Χωρινού.

Η τελετή έναρξης του αγώνα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί στις 8μμ.

Μοιράσου το άρθρο: