Να εγγραφούν στη διαδικτυακή πλατφόρμα Followgreen κάλεσε τους πολίτες ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με αφορμή την πρόσφατη ενεργοποίηση της εφαρμογής.

Πρόκειται για την πλατφόρμα που επιβραβεύει την ανακύκλωση, συνδέοντας πολίτες, σχολεία και τοπικές επιχειρήσεις. Ειδικότερα, οι εγγεγραμμένοι στο folllowgreen συγκεντρώνουν πόντους επιβράβευσης, είτε μέσω καταχώρησης της ανακύκλωσης που κάνουν είτε μέσω διάφορων δράσεων είτε με τις δωρεές τους σε είδη προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Οι πόντοι αυτοί είναι εξαργυρώσιμοι σε 54 παροχές και εκπτώσεις προϊόντων και υπηρεσιών από 33 τοπικές επιχειρήσεις, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα δωρεάς των πόντων σε δημοτικά σχολεία, τα οποία θα τους “κεφαλαιοποιήσουν” στη συνέχεια, κατά τον σχολικό μαραθώνιο με τίτλο “Πάμε Ανακύκλωση”, που θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο.
“Πάμε (για) ανακύκλωση” χαρτί, αλουμίνιο, μπαταρίες
Ο μαραθώνιος θα υλοποιηθεί υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, την ΑΦΗΣ και το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου ‘’Κάθε Κουτί Μετράει’’, που θα υποστηρίξουν τα τρία ρεύματα ανακύκλωσης που θα γίνεται στα σχολεία (χαρτί, αλουμίνιο και μπαταρίες). Τα υλικά που θα ανακυκλώνονται θα καταγράφονται ηλεκτρονικά στη σελίδα του Followgreen του δήμου Ορεστιάδας. “Στην προσπάθεια αυτή, φυσικά, αρωγοί και υποστηρικτές των μαθητών, είναι και οι γονείς, οι οποίοι έχουν έναν από τους βασικότερους ρόλους, καθώς η ανακύκλωση ξεκινά από το σπίτι. Επίσης, μέσω της πλατφόρμας Followgreen, οι γονείς θα μπορούν να ενισχύουν με τη δωρεά πόντων τις προσπάθειες των μαθητών”, ανέφερε ο κ. Μαυρίδης.
Σημειώνεται ότι μετά το πέρας της σχολικής δράσης, ο δήμος θα επιβραβεύσει όλα τα σχολεία για την προσπάθεια και την προσφορά τους, στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί. “Ελπίζω η πρωτοβουλία αυτή να γίνει πηγή έμπνευσης για την προστασία του περιβάλλοντος και να αποτελέσει μία διασκεδαστική διαδικασία για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς μέσα από την οποία όλοι θα μάθουν το πόσο σημαντική είναι η ανακύκλωση, αλλά και το πώς να γίνεται σωστά”, πρόσθεσε ο δήμαρχος Ορεστιάδας.
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Καθαριότητας, Γιώργος Καραγιάννης, διαβεβαίωσε πως η Διεύθυνση Καθαριότητας θα είναι αρωγός στη δράση αυτή, αναλαμβάνοντας τη συλλογή και τη ζύγιση των ανακυκλώσιμων υλικών από τα δημοτικά σχολεία. “Στόχος μας είναι, όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης να παραμείνουν καθαρά καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαραθωνίου και να αγκαλιάσουν με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία αυτή”, σχολίασε ο ίδιος.

Μοιράσου το άρθρο: