Ο πρώτος Σταθμός Εξυπηρέτησης Επικοινωνίας για κωφούς και βαρήκοους που χρησιμοποιούν την νοηματική γλώσσα, τέθηκε πιλοτικά σε λειτουργία στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Ο Σταθμός Εξυπηρέτησης Επικοινωνίας για κωφούς και βαρήκοους εγκαταστάθηκε στα εξωτερικά ιατρεία και είναι μια προσφορά του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών.

Πρόκειται για έναν σταθμό που περιλαμβάνει μία βάση και ένα (φορητό) tablet, το οποίο συνδέεται μέσω του διαδικτύου και της ειδικής εφαρμογής Iris απ’ ευθείας με το τηλεπικοινωνιακό κέντρο του ΕΙΚ. Με αυτόν τον τρόπο το άτομο με κώφωση μπορεί να εξυπηρετείται σε 24ωρη βάση από τους διερμηνείς είτε για να κλείσει ένα ραντεβού με τον γιατρό είτε για οποιαδήποτε άλλη ιατρική πράξη μέσα στο νοσοκομείο.

«Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα το οποίο ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών καθώς η προσβασιμότητα είναι μέσα στα αιτήματα του Αναπηρικού Κινήματος» σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου Α.ΜΕ.Α. Ν. Εβρου Κώστας Ευθυμιάδης υπογραμμίζοντας πως «η προσβασιμότητα δεν είναι μόνο οι ράμπες ,τα πράσινα φανάρια και ο ήχος αλλά είναι και τα ηλεκτρονικά συστήματα».

Ο στόχος του Σταθμού Εξυπηρέτησης Επικοινωνίας είναι η προσβασιμότητα των ατόμων με απώλεια ακοής στις υπηρεσίες του Νοσοκομείου και για αυτόν τον λόγο ο Νομαρχιακός Σύλλογος Α.ΜΕ.Α Εβρου καλέι τα μέλη του και κάθε ενδιαφερόμενο να επικοινωνούν με τον Σύλλογο στο τηλέφωνο 25510-27722 προκειμένου να ενημερώνονται για την χρήση του Σταθμού Εξυπηρέτησης Επικοινωνίας.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Ευθυμιάδης «εάν υπάρχει ενδιαφέρον και γίνεται χρήση το μηχάνημα θα παραμείνει στην περιοχή, διαφορετικά θα αφαιρεθεί και θα τοποθετηθεί σε άλλη περιοχή που πιθανόν θα υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη».

Μοιράσου το άρθρο: