Το θέμα της Σαμοθράκης θα θέσει στην επικείμενη συνάντηση των Κοινωνικών Εταίρων με τον Πρωθυπουργό, τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΓΣΕΒEΕ), Γιώργος Καββαθάς, όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας.

Παράλληλα, η ΓΣΕΒEΕ βρίσκεται σε επαφή με καλλιτέχνες, σε μία προσπάθεια να διοργανωθεί τον Σεπτέμβριο στη Σαμοθράκη μία μεγάλη συναυλία «για την προσέλκυση τουριστών».
Ο κ. Καββαθάς, που επισκέφθηκε το νησί πριν από λίγες ημέρες με κλιμάκιο της Συνομοσπονδίας, τόνισε ότι θα πρέπει ταχύτατα να ανακοινωθούν μέτρα άμεσης στήριξης των επαγγελματιών και των κατοίκων της Σαμοθράκης, οι οποίοι εκτός από τις τεράστιες οικονομικές συνέπειες, βιώνουν πλέον και ψυχολογική πίεση λόγω των υποχρεώσεων πληρωμών προς το Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τις Τράπεζες. «Τα μέτρα αυτά έπρεπε να έχουν ληφθεί “χθες”. Με ποιο κύκλο εργασιών μπορούν να πληρωθούν όλα αυτά;» διερωτήθηκε στις δηλώσεις του ο κ. Καββαθάς, και κάλεσε τα συναρμόδια υπουργεία να σπεύσουν για την ανακούφιση του επαγγελματικού κόσμου της Σαμοθράκης.
Παράλληλα, όπως υπογράμμισε, αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα η αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης. «Η τουριστική κίνηση δεν μπορεί να επανέλθει εάν δεν υπάρχει πρόγραμμα δρομολογίων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΓΣΕΒEΕ, τονίζοντας ότι εάν δε συμβεί αυτό σύντομα, «υπάρχει κίνδυνος να χαθεί και η επόμενη τουριστική περίοδος για το νησί». Ο ίδιος σημείωσε ότι η Συνομοσπονδία έχει ήδη απευθυνθεί στα αρμόδια υπουργεία ζητώντας συγκεκριμένες ρυθμίσεις και διευκολύνσεις, αλλά και στη ΔΕΗ και στις Τράπεζες, ζητώντας μειωμένα τιμολόγια ρεύματος από την Επιχείρηση Ηλεκτρισμού και την αναστολή των χρεώσεων προμήθειας στις διατραπεζικές συναλλαγές, δεδομένου ότι η Σαμοθράκη διαθέτει μόνον μία Τράπεζα. Παράλληλα, όμως, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒEΕ επεσήμανε την ανάγκη να δρομολογηθούν έργα για το νησί και ενίσχυση των υποδομών του, ξεκινώντας από το λιμάνι της Καμαριώτισσας, ώστε να μπορεί να δέχεται μεγαλύτερα πλοία. Καταλήγοντας, ο κ. Καββαθάς παρατήρησε με προβληματισμό ότι μέχρι την ημέρα της επίσκεψης του κλιμακίου της ΓΣΕΒΕΕ στη Σαμοθράκη, «δεν είχαν εμφανιστεί στο νησί ούτε εκπρόσωποι της Περιφέρειας ΑΜΘ ούτε της Πολιτείας». Απηύθυνε, τέλος, κάλεσμα προς κάθε κατεύθυνση «να κάνει ο καθένας ό,τι μπορεί, για να βοηθηθεί η Σαμοθράκη και να βγει από την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται».

Μοιράσου το άρθρο: