Να έρθουν «κοντά» στο σύλλογο και να μην αντιμετωπίζουν τον καρκίνο ως ταμπού, καλεί όσους πάσχουν από καρκίνο αλλά και εθελοντές, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Β. Έβρου «Μαζί για Ζωή», Θεόδωρος Ραχμανίδης.

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου, ο κ. Ραχμανίδης, τόνισε πως το μήνυμα του Συλλόγου είναι , «Παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις, με σθένος και αποφασιστικότητα για το αναφαίρετο δικαίωμά μας, που είναι αυτό για ζωή». Ο Σύλλογος, συμπληρώνει τον ερχόμενο Μάρτιο, τον πρώτο του χρόνο λειτουργίας και από τα τέσσερα άτομα που είχε αρχικά, αυτή τη στιγμή αριθμεί, 141. Επίσης, ο κ. Ραχμανίδης, υπογράμμισε τη σημαντικότητα της πρόληψης, λέγοντας πως η επιστήμη μας δείχνει ότι προχωράει και πως οι κανόνες πρόληψης πρέπει να γίνουν μέρος της καθημερινότητάς μας».

Σήμερα το απόγευμα , ο Σύλλογος διοργανώνει σχετική ενημερωτική και φιλανθρωπική εκδήλωση, στη Ν. Ορεστιάδα, που θα περιλαμβάνει ομιλία από την ψυχολόγο, Αναστασία Μαρασλή, με θέμα «Η γνωστοποίηση της νόσου, το τρωτό και το άτρωτο της ύπαρξής μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, σε τμήματα του λογότυπου της δημοτικής παράταξης «Δήμος για Όλους-Πρώτα Εσύ», με επικεφαλής τον Γιάννη Ζαμπούκη, , προστέθηκε το ροζ χρώμα στις ανθρώπινες φιγούρες του και η ροζ χαρακτηριστική κορδέλα , ενώ η πρόεδρος του Συλλόγου, Εύη Ορφανού, το κοινοποίησε στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σχολιάζοντας:
«Να και κάτι εξαιρετικά όμορφο που σκέφτηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρουπολης της παράταξης «Δήμος για Όλους Πρώτα Εσύ», Γιάννης Ζαμπούκης, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου.Μπράβο που σκέφτεστε έτσι!!!».

Μοιράσου το άρθρο: