Συνεργασία με το ΔΠΘ η οποία θα βοηθήσει τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον κλάδο του τουρισμού πάνω στα υγειονομικά πρωτόκολλα, ξεκίνησε η Περιφέρεια ΑΜΘ.
«Το μεγάλο μας άγχος και η συνεχής μας προσπάθεια είναι γενικότερα να διατηρήσουμε υγειονομικά αυτό που με κόπο και θυσίες πετύχαμε τόσους μήνες,» δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Αθανάσιος Τσώνης, τονίζοντας πως «δεν θέλουμε μια γενικευμένη επιδημιολογική έξαρση η οποία θα είναι καταστροφική. Πάνω σε αυτό το κομμάτι εργαζόμαστε κυρίως φέτος και πάνω στα υγειονομικά πρωτόκολλα.»

Σύμφωνα με τον κ. Τσώνη ο οποίος εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για το φετινό καλοκαίρι, «μέχρι και τις 15 Ιουλίου θα παραμείνουν κλειστά τα σύνορα για τους Τούρκους ,(επιτρέπεται μόνο για τους Έλληνες υπηκόους) προκειμένου να επανεξεταστεί η κατάσταση με βάση το επιδημιολογικό φορτίο που υπάρχει στην χώρα και να αποφασίσουμε εάν ανοίξουμε η όχι.»
Μάλιστα έστειλε και μήνυμα σε όλους αυτούς που επισκέπτονται την γειτονική χώρα για τα ψώνια τους να δείχνουν ατομική υπευθυνότητα, καθώς οι δειγματολογικοί έλεγχοι από κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα ξεκινήσουν από την 1η Ιουλίου.

«Καμιά κεντρική κυβέρνηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να αναπληρώσει την ατομική υπευθυνότητα. Πρέπει να δείξουμε και εμείς ατομική υπευθυνότητα και να μην προχωράμε σε πράξεις που θα επιβαρύνουν το γενικότερο σύνολο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μοιράσου το άρθρο: