«Φέτος δεν θα είναι μόνο η χρονιά της Θράκης λόγω του εορτασμού των 100χρόνων από την ενσωμάτωση της στο Εθνικό κορμό αλλά θα είναι η χρονιά ανάτασης για όλη την χώρα ,» δήλωσε από τoν Έβρο ο υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας -Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου όπου περιοδεύει σήμερα, υπογραμμίζοντας πως «η Ελλάδα μέρα με τη μέρα αλλάζει ,κερδίζει το στοίχημα, κερδίζει την εμπιστοσύνη των επενδυτών Ελλήνων και ξένων.»

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του ήταν η Αλεξανδρούπολη όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις τόσο με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς ,όσο και με τον δήμαρχο της πόλης κ. Γιάννη Ζαμπούκη.

Ο κ. Πέτροβιτς ενημέρωσε τον κ. Καράογλου για όλα τα μεγάλα ζητήματα του νομού και ζήτησε στήριξη σε αυτά όπως: δημογραφικό , την έλευση επενδύσεων ,ζητώντας κίνητρα καθώς το φορολογικό καθεστώς της Βουλγαρίας και της Τουρκίας όπως είπε κάνει τον Έβρο να αιμοραγεί, προσφυγικό-μεταναστευτικό καθώς και την ανάγκη στήριξης του Α΄ γενή τομέα.

Ο κ. Καράογλου από την πλευρά του δεσμεύτηκε να στηρίξει τα μεγάλα προβλήματα του νομού στον βαθμό των αρμοδιοτήτων του και τόνισε πως «το να ζει κανείς στα σύνορα δεν είναι μειονέκτημα ,αλλά πλεονέκτημα και αυτό πρέπει να το αξιοποιήσουμε.»

Στην συνέχεια σε συνάντηση που είχε με τον κ. Ζαμπούκη ενημερώθηκε για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον Δήμο , ένα από αυτά είναι η έλλειψη καυσίμου στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» με αποτέλεσμα να «φρενάρουν» οι πτήσεις τσάρτερ από το Εξωτερικό.

«Με την καλή συνεργασία την οποία θεωρώ δεδομένη σε όλα τα επίπεδα θα αντιμετωπισθούν τα ζητήματα του Δήμου για ένα καλύτερο μέλλον,» είπε ο κ. Καράογλου.

Ακολούθησε σύσκεψη εκπροσώπων μεγάλων επιχειρήσεων της Θράκης με την συμμετοχή του κ. Καράογλου όπου και τέθηκαν ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με τις μεταφορές, την ενέργεια, τα ψηφιακά δίκτυα και το ανθρώπινο δυναμικό.

Τέλος ο κ. Καράογλου πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλο Τοψίδη όπου ενημερώθηκε για θέματα -προτεραιότητες και άξονες που έχει θέσει για το 2020 το Επιμελητήριο του νομού.

Ο Τοψίδης αναφέρθηκε στις πρωτιές του Επιμελητηρίου το οποίο πρόσφατα κέρδισε από την παγκόσμια Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Α΄ θέση σε ότι αφορά την ευκολία έναρξης επιχείρησης , στο θετικό ισοζύγιο που έκλεισε για το 2019, στο θέμα της επιδότησης του κόστους εργασίας 12% των επιχειρήσεων το οποίο πρέπει να λυθεί καθώς και στην αναβάθμιση των υποδομών αλλά και την στελέχωση των τελωνείων Κήπων και Καστανεών.

«Είμαι εντυπωσιασμένος από την προσπάθεια την οποία κάνει το Επιμελητήριο Έβρου, τα μηνύματα είναι πολύ σημαντικά και θα τα μεταφέρω στον πρωθυπουργό,» σχολίασε ο κ. Καράογλου ο οποίος χαρακτήρισε πολύ θετική την βράβευση του Επιμελητηρίου στην πρώτη θέση στο επιχειρείν καθώς επίσης και το γεγονός πως για πρώτη φορά το 2019 μετά από πολλά χρόνια κρίσης ,οικονομικών προβλημάτων και διαγραφών οι οποίες ηταν πολύ περισσότερες από τις ενάρξεις επιχειρήσεων, το 2019 έκλεισε με θετικό ισοζύγιο.

Η περιοδεία του κ. Καράογλου στον Έβρο ολοκληρώθηκε το απόγευμα στο Σουφλί όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο κ. Παναγιώτη Καλακίκο, καθώς και με τον σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου ,Ορεστιάδας και Σουφλίου. κ.κ. Δαμασκηνό.

Μοιράσου το άρθρο: