«Το Επιχειρησιακό πρόγραμμα της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 η οποία λήγει το 2023 ανέρχεται σε 521 εκ ευρώ και περιλαμβάνει πόρους από δυο διαρθρωτικά ταμεία, αυτό του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου. Οι πληρωμές του προγράμματος ανέρχονται στο 19,6%,οι εντολές είναι στο 75% και οι συμβάσεις στο 38%.Αυτήν την στιγμή είμαστε σε ένα κανονικό επίπεδο και το πρόγραμμα θα κλείσει κανονικά,» τόνισε στο περιθώριο της συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ε.Π «Ανατολική Μακεδονία Θράκη,» ο προϊστάμενος Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Βασίλης Πιτσινίγκος.

Αναφερόμενος γενικότερα στο πρόγραμμα ,ο κ. Πιτσινίγκος ανέφερε πως ήδη έχουν δρομολογηθεί πολλές σημαντικές παρεμβάσεις για την Περιφέρεια ΑΜΘ. Μεταξύ αυτών είναι η ένταξη κατασκευή -διανομής Φ.Α στα μεγάλα αστικά κέντρα της Περιφέρειας, ολοκλήρωση του οδικού άξονα Αρδανίου -Μάνδρας, επίσης σημαντικές παρεμβάσεις για βελτίωση της οδικής ασφάλειας, χρηματοδότηση κατασκευής δικτύων ύδρευσης και συστημάτων επεξεργασίας πόσιμου νερού ,καθώς και σημαντικές δράσεις για την στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Η Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» 2014-2020, συνεδριάζει σήμερα στην Αλεξανδρούπολη υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστου Μέτιου.
Πρόκειται για την 5η συνεδρίαση της Επιτροπής, κατά την οποία θα ανακοινωθούν στοιχεία σχετικά με την πρόοδο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας ΑΜΘ, θα εξεταστεί η πορεία υλοποίησης επιμέρους αναπτυξιακών στρατηγικών και θα γίνει παρουσίαση επιλεγμένων έργων και δράσεων που έχουν ενταχθεί για χρηματοδότηση. Παράλληλα, θα τεθούν ζητήματα σχετικά με την εξέλιξη του ΕΣΠΑ σε επίπεδο χώρας .

Μοιράσου το άρθρο: