Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση, για τους χειρισμούς της στο θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης, ασκεί η βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης και αναπληρώτρια Τομεάρχης Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Δώρα Αυγέρη.

Η κα. Αυγέρη, σε χθεσινή δήλωσή της, αναφέρει ότι «όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρόκειται να διορίσει στη θέση του διευθυντή γραφείου υπουργού «άριστο» χωρίς πτυχίο ή να τοποθετήσει επικεφαλής της ΕΡΤ τον πρώην διευθυντή του γραφείου τύπου της ΝΔ, το «επιτελικό κράτος» ενεργεί τάχιστα και με συνοπτικές διαδικασίες, όμως ο χρόνος μετρά αλλιώς για το νησί της Σαμοθράκης, όπου, άλλωστε, δε φτάνουν εύκολα οι τηλεοπτικές κάμερες», αναφέρει συγκεκριμένα.
Η ίδια σχολιάζει δηκτικά και τους «επιτελικούς του επιτελικού», όπως χαρακτηρίζει την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, «που έστειλαν στο νησί ένα σκάφος, το ΑΖΟΡΕΣ, το οποίο δεν μπορούσε να δέσει στο λιμάνι της Καμαριώτισσας, «επειδή είναι μεγάλο σε σχέση με τη μορφολογία του λιμανιού», σημειώνει η κα. Αυγέρη.
Θυμίζει, τέλος ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, που και πάλι είχαν διακοπεί τα δρομολόγια του ΣΑΟΣ λόγω βλάβης, «η συγκοινωνία έγινε με τη χρήση σκάφους του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου κάτοικοι και επισκέπτες να μη μείνουν αποκλεισμένοι και να γίνεται κανονικά η τροφοδοσία του νησιού. Παράλληλα, ο δήμος Σαμοθράκης είχε χρηματοδοτηθεί για να ναυλώσει οχηματαγωγό πλοίο για τις ανάγκες μετακίνησης των οχημάτων», σημειώνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και διερωτάται γιατί δεν έκανε το ίδιο η κυβέρνηση και τώρα. «Εάν φοβούνται την αντιγραφή, θα λέγαμε στους “άριστους” της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ότι για το καλό της κοινωνίας, εδώ η αντιγραφή επιτρέπεται…», καταλήγει η κα. Αυγέρη.

Δήλωση και από την Κ. Νοτοπούλου
Δήλωση για το θέμα έκανε και η τομεάρχης Τουρισμού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία ζητά από τους υπουργούς Ναυτιλίας και Τουρισμού να αναλάβουν πρωτοβουλίες «για να διασφαλίσουν τη φήμη της Σαμοθράκης και της χώρας», ενώ σημειώνει ότι για όσους εγκλωβίστηκαν στο λιμάνι της Σαμοθράκης, «θα πρέπει να προβλεφθούν αποζημιώσεις».

Μοιράσου το άρθρο: