Στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να βγει στον αέρα ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης, με την πώληση ποσοστού των μετοχών του ΟΛΑ περίπου της τάξης του 67% .
Την παραπάνω ανακοίνωση έκανε εχτές από την Αλεξανδρούπολη ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Αριστείδης Ξενόφος, ο οποίος επισκέφθηκε το λιμάνι της πόλης.
Όπως τόνισε ο κ. Ξενόφος, μέσα στην εβδομάδα, αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο, με το οποίο λύνονται κάποια τεχνικά ζητήματα, προκειμένου να προχωρήσει αμέσως το ΤΑΙΠΕΔ στην προκήρυξη του διαγωνισμού.

«Τους προηγούμενους 7-8 μήνες έγιναν πολλά και συνεχίζουν να γίνονται ακόμη περισσότερα. Ο ΟΛΑ, σε στενή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και τον μέτοχο, έχει τρέξει μία διαδικασία, κατά την οποία επιλύθηκαν ζητήματα που ταλαιπώρησαν το λιμάνι, την πόλη και τους πολίτες για περισσότερα από 30 χρόνια. Φτάνουμε σε ένα σημείο, που έχουμε τη χαρά να παραδίδουμε ένα λιμάνι καθαρό, χωρίς εκείνα τα στοιχεία που λειτουργούν ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη του λιμένα και της ευρύτερης περιοχής,» δήλωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΟΛΑ Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, υπογραμμίζοντας πως «θα επιδιώξουμε να προσελκύσουμε όσο περισσότερους επενδυτές γίνεται, προκειμένου η αξιοποίηση του λιμένα να συμπαρασύρει την οικονομική ανάπτυξη, όχι μόνο της Αλεξανδρούπολης, αλλά όλης της Θράκης.»

Μοιράσου το άρθρο: