“Απόλυτα σύμφωνος” στην κατ΄αρχήν συμφωνία μεταξύ πολιτείας και Εκκλησίας, για τον εξορθολογισμό των σχέσεών τους, δήλωσε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης, Άνθιμος.

“Θεωρούμε ρετσινιά επάνω μας την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου”, σχολίασε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι “το δημοσιοϋπαλληλίκι δεν ταιριάζει στον κλήρο”. Εκτίμησε επίσης πως είναι θετική η πρόταση για τη σύσταση ταμείου αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, ώστε “να λυθούν τα μπερδεμένα νομικά θέματα, τα λεγόμενα διακατεχόμενα, που εδώ και 50 χρόνια οι κυβερνήσεις δεν αποφάσιζαν να ξεκαθαρίσουν”, ανέφερε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως.

Μητροπολίτης Διδυμοτείχου-Ορεστιάδας-Σουφλίου, κ. Δαμασκηνός: «Προς την ορθή κατεύθυνση η κατ΄αρχήν συμφωνία…»
Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου-Ορεστιάδας και Σουφλίου, κ. Δαμασκηνός, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι «δεν επιθυμεί να τοποθετηθεί δημοσίως, στα Μέσα Ενημέρωσης, για το θέμα», ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «συντάσσεται με τις απόψεις του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως». «Εάν υπάρχουν κάποιοι προβληματισμοί ή ερωτήματα για τα ζητήματα αυτά, θα τα μεταφέρω απευθείας στην Ιερά Σύνοδο και στον Αρχιεπίσκοπο, κ. Ιερώνυμο, πιστεύω όμως πως η κατ’αρχήν συμφωνία μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας είναι προς την ορθή κατεύθυνση, αρκεί η Πολιτεία να τηρήσει τα υπεσχημένα», πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός.

Μοιράσου το άρθρο: