Στο χειρουργείο μπήκε στις 9 το πρωί η 13χρονη μαθήτρια που τραυματίστηκε βαριά την περασμένη Πέμπτη, στη διάρκεια σχολικής εκδρομής, στον πευκώνα Ορεστιάδας.

Οι νευροχειρουργοί του νοσοκομείου Καβάλας, όπου νοσηλεύεται το κορίτσι, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην κρίσιμη επέμβαση, μετά τη μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε το παιδί το πρωί της Παρασκευής. Σε αυτήν, εξετάστηκε με ακρίβεια η έκταση και τα σημεία των βλαβών σε σπονδυλική στήλη και νωτιαίο μυελό, που από την πρώτη στιγμή, μετά την πτώση, προκάλεσαν στη μαθήτρια απώλεια αίσθησης των κάτω άκρων.
Υπενθυμίζεται ότι η 13χρονη εκτινάχτηκε από την κούνια στην οποία έπαιζε με συμμαθητές της και έπεσε στον προστατευτικό τάπητα που υπάρχει από κάτω, ωστόσο αυτό δεν απέτρεψε τον βαρύ τραυματισμό της.
Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δημοτική παιδική χαρά, όπου έγινε το ατύχημα, βρίσκεται μέσα σε αστικό αλσύλλιο το οποίο τα σχολεία επιλέγουν για τους σχολικούς περιπάτους τους. Διαμορφώθηκε πριν από 3,5 χρόνια περίπου, είναι πιστοποιημένη για τις προδιαγραφές ασφάλειας και λειτουργεί νόμιμα.

Μοιράσου το άρθρο: