Με ξεχωριστή λαμπρότητα και κάθε επισημότητα κορυφώθηκε και φέτος ο εορτασμός για την εθνική επέτειο της «28ης Οκτωβρίου 1940» στην Πάτρα, με την Επίσημη Δοξολογία και την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Σία Αναγνωστοπούλου.
Το πρωί τελέστηκε η Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και λίγο αργότερα, η Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο της Ελευθερίας στην πλατεία Όλγας, παρουσία σημαιοφόρων των Λυκείων και Γυμνασίων της Πάτρας.
Στις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε, η παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, κατά μήκος της Αγίου Ανδρέου, παρουσία πλήθος Πατρινών που την παρακολούθησαν.
Η κα Αναγνωστοπούλου, εξερχόμενη από τον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας Πατρών έδωσε το μήνυμα για την σημερινή ημέρα.  «Το νόημα και η ουσία της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, είναι πιο επίκαιρο από κάθε άλλη φορά, καθώς αυτή τη στιγμή καταγράφεται σημαντική άνοδος των ακροδεξιών κομμάτων σε όλες της χώρες της Ευρώπης» είπε.  Αναφερόμενη στην κατάσταση που υπάρχει σήμερα στην Ευρώπη, σημείωσε ότι «σε μία Ευρώπη, η οποία έχει αφεθεί σε αυτό το καθεστώς της λιτότητας, όπου χώρες, κυρίως του νότου, τις έχει ρίξει σε μία βαθιά κρίση, είναι περισσότερο από επίκαιρο το να σταθούμε στα πόδια μας, όσο μπορούμε σαν κοινωνία και να πολεμήσουμε». Σε αυτό το σημείο πρόσθεσε: «Είμαστε σε πόλεμο ακόμα. Το είχα πει πέρυσι εδώ, το επαναλαμβάνω και φέτος. Και πρέπει κάποια στιγμή να βγούμε από αυτό τον πόλεμο, που είναι πολλαπλός και οικονομικός και ιδεολογικός».
parelasi3 parelasi6
Σύνταξη: Δήμητρα Αναργύρου

Μοιράσου το άρθρο: