Τις ανησυχίες τους  για το μέλλον της δημόσιας Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και  τις άμεσες δυσμενείς συνέπειες που έχουν επιφέρει οι αλλαγές στη δομή των τομέων και ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ, εκφράζει ο Σύλλογος διδασκόντων του Εργαστηριακού Κέντρου  Αγρινίου  αφού πριν καν αρχίσει το τρέχον σχολικό έτος καταργήθηκε η ειδικότητα Πληροφορικής στα ΕΠΑΛ Αμφιλοχίας, Καινουργίου και Μακρυνείας καθώς και στα ΕΠΑΛ Κατοχής και Μεσολογγίου.

«Η λειτουργία ολιγομελών τμημάτων και των τομέων της Β’  τάξης περνούν από «συμπληγάδες πέτρες» τονίζουν, αφού έχει τεθεί κόφτης με πρόσχημα τη μη συμπλήρωση του προβλεπόμενου αυξημένου ελάχιστου αριθμού μαθητών για κάθε τμήμα και μάλιστα πριν ολοκληρωθούν και οι μεταγραφές των μαθητών των ΕΠΑΛ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα περιφερειακά σχολεία να βρίσκονται μπροστά στο ενδεχόμενο να κλείσουν, ενώ  στα ΕΠΑΛ του Αγρινίου το μαθητικό δυναμικό μειώθηκε .Το υπουργείο Παιδείας δεν λαμβάνει υπόψη ούτε τις θετικές (;;;;) εισηγήσεις του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας με αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα να μην εγκρίνεται η λειτουργία ολιγομελούς τμήματος του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης της Β’ τάξης και να διώχνονται μαθητές και εκπαιδευτικοί από το συγκεκριμένο σχολείο.

Αυτά  συμβαίνουν  σε μια περιοχή κατά κύριο λόγο αγροτική με διάσπαρτα ορεινά χωριά γύρω της και με χιλιομετρικές αποστάσεις που δημιουργούν απαγορευτικές συνθήκες για τη μετακίνηση των μαθητών σε σχολεία του κέντρου του Αγρινίου. Υπάρχουν μαθητές οι οποίοι διανύουν 30 χιλιόμετρα για να πάνε στο ΕΠΑΛ Καινουργίου κάθε πρωί χάνοντας σχεδόν την 1η ώρα πράγμα που σημαίνει ότι η μεταφορά των μαθητών στο Αγρίνιο φτάνει τα 40 χλμ. Ο κίνδυνος συρρίκνωσης και στο άμεσο μέλλον κατάργησης της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στη διαδημοτική Περιοχή των πρώην  Καλικρατικών Δήμων Θεστιέων, Παραβόλας  και Θέρμου (Β.Α Τριχωνίδας)  είναι ορατός.

Ο Σύλλογος διδασκόντων του Εργαστηριακού Κέντρου Αγρινίου ζητά από το Υπουργείο να μην εφαρμοστεί η απόφαση των περικοπών τμημάτων και τομέων και να λειτουργήσουν κανονικά όλα τα τμήματα του ΕΠΑΛ Καινουργίου.

Σύνταξη: Νίκη Παπαδούλα

 

Μοιράσου το άρθρο: