Στις φυλακές του Μαλανδρίνου, στην Φωκίδα οδηγήθηκαν οι δύο Βούλγαροι, ο 42χρονος και ο 48χρονος, που συνελήφθησαν για τις τηλεφωνικές απάτες στο Αγρίνιο.. Οι δύο άνδρες, συγγενείς μεταξύ τους, κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, διάπραξη απάτης κατά εξακολούθηση και παράβασης του τελωνειακού κώδικα και μετά την απολογία τους, αποφασίστηκε η προφυλάκιση τους. Για την υπόθεση αναζητούνται άλλα δύο άτομα, ένας άνδρας και μια γυναίκα.

Όπως διαπιστώθηκε από τις αρχές είχαν διαπράξει  τουλάχιστον  33 περιπτώσεις απάτης σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων στην περιοχή του Αγρινίου – το συνολικό ποσό που αιτήθηκαν οι απατεώνες από τους ηλικιωμένους ξεπερνά τις 285.000 ευρώ.

Οι δράστες χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία για τη διάπραξη των εξαπατήσεων. Αρχικά, πληροφορούνταν από τηλεφωνικό κατάλογο στοιχεία των θυμάτων, όπως ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας και στη συνέχεια τηλεφωνούσαν ως αστυνομικοί, ιατροί ή δικηγόροι, επικαλούμενοι μια άμεση ανάγκη, η οποία έπρεπε να ικανοποιηθεί.

Συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι κοντινοί συγγενείς των ηλικιωμένων, κυρίως, παιδιά, είτε έχουν προκαλέσει τροχαίο ατύχημα και ήταν απαραίτητη η καταβολή ποσού για να αποφευχθούν οι περαιτέρω νομικές συνέπειες σε βάρος τους, είτε είχαν  εμπλακεί σε τροχαίο και χρειάζονταν χρήματα για την πραγματοποίηση άμεσης χειρουργικής επέμβασης.

Οι συλληφθέντες  λειτουργούσαν  ως «εισπράκτορες». Θεωρείται πολύ πιθανό η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση να έχει δράσει και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Σύνταξη: Νίκη  Παπαδούλα

 

Μοιράσου το άρθρο: