Δύο μέλη του κυκλώματος εξαπάτησης ηλικιωμένων  συνέλαβαν οι αστυνομικοί στο Αγρίνιο. Οι δύο άνδρες από τη Βουλγαρία 48 και 42 ετών μαζί με τους συνεργούς τους έναν άνδρα και μια γυναίκα, που αναζητούνται, συμμετείχαν σε τουλάχιστον 33 περιστατικά εξαπάτησης από τα οποία απαίτησαν περίπου 300.000 ευρώ.

Οι δράστες χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία: πληροφορούνταν από τηλεφωνικό κατάλογο τα στοιχεία των πιθανών θυμάτων και στη συνέχεια τηλεφωνούσαν ως αστυνομικοί, ιατροί ή δικηγόροι, επικαλούμενοι μια άμεση ανάγκη, η οποία έπρεπε να ικανοποιηθεί.

Έτσι γινόταν μέχρι την περίπτωση που στο Αγρίνιο συνεργός των δύο δραστών κάλεσε στο τηλέφωνο 69χρονο πολίτη, συγγενή αστυνομικού στον οποίο παρουσιάστηκε ως αστυνομικός και επικαλούμενος το πρόσχημα πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος από συγγενικό του πρόσωπο απαίτησε από αυτόν το χρηματικό ποσό των 40.000€. Άμεσα οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψη των δραστών.

Σε βάρος των δύο Βουλγάρων έχει σχηματισθεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της διάπραξης απάτης κατά εξακολούθηση και της παράβασης του τελωνειακού κώδικα. Σήμερα οδηγούνται στον ανακριτή, ενώ οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τη σύλληψη όλων των μελών του παράνομου κυκλώματος και την πιθανή δράση τους σε άλλες περιοχές της χώρας.

Στην  σύλληψη των μελών της εγκληματικής ομάδας με το συντονισμό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος  Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας  Ακαρνανίας  και του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσσού.

 

Σύνταξη: Νίκη Παπαδούλα

Μοιράσου το άρθρο: