Η αντιμετώπιση της «χαλάρωσης» που εμφανίζει μεγάλο μέρος των πολιτών ήταν η αφορμή για τη σύσκεψη στο Δημαρχείο Αγρινίου. Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου κάλεσε σε ευρεία σύσκεψη τους υγειονομικούς φορείς της πόλης μετά και τα αλλεπάλληλα κρούσματα που καταγράφονται στην περιοχή σε ευαίσθητες δομές, όπως στο νοσοκομείο, το ΕΚΑΒ, τα δικαστήρια.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν  ο συντονισμός όλων των φορέων και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας.

Από τους παριστάμενους τέθηκε η ανάγκη συνέχισης διενέργειας των τεστ για τον covid αλλά και η τήρηση όλων των πρωτοκόλλων υγείας στους χώρους όπου προσέρχονται ασθενείς. Όπως τόνισαν οι γιατροί δεν θα πρέπει οι ασθενείς να αποκρύπτουν ιατρικά στοιχεία κατά την προσέλευσή τους στο Νοσοκομείο ή το Κέντρο Υγείας.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου επανέλαβε τη σύσταση για περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου Ανδρέας Τσώλης, ο Διευθυντής του ΕΟΠΥΥ Αγρινίου Βασίλειος Σκορδάς, οι κ. Καραμάνης και Καραγέωργος ως εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ, ο Π. Παπαθανάσης πρόεδρος Ι.Σ.Α, ο Α. Κοντοπάνος, πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο πρόεδρος του Ο.Σ.Α Ιωαν. Τσιτσέλης, ο Κώστας Ποσονίδης Συντονιστής 3ης ΤΟΜΥ Αγρινίου και η ιατρός Ευη Παπαλέξη.

Νίκη Παπαδούλα

Μοιράσου το άρθρο: