Φωτογραφία αρχείου

12 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν χθες στην Αχαΐα, έξι στην Αιτωλοακαρνανία και ένα στην Ηλεία.

 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των λοιμωξιολόγων τα χαρακτηριστικά που έφεραν τα νέα μέτρα στην Πάτρα ήταν τελείως διαφορετικά.

«Είχαμε 83 κρούσματα σε όλη την Αχαΐα, από τα οποία τα 52 ήταν στην πρωτεύουσα, δηλαδή στο Δήμο Πατρέων, και μάλιστα τα υπόλοιπα ήταν διάσπαρτα στην Αχαΐα με μεγάλο αριθμό επαφών και μετακινήσεων μεταξύ Δήμων και με αρκετά από αυτά υγειονομικού προφίλ, με ό,τι σημαίνει αυτό για την προστασία των υγειονομικών μας μονάδων», τόνισαν.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου συγκάλεσε σήμερα σε σύσκεψη εκπροσώπους των υγειονομικών στο Δημαρχείο μετά την αύξηση κρουσμάτων και σε προσωπικό του ΕΚΑΒ. Ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Μπακόπουλος, ζητά και πάλι την ενίσχυση της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου.

Με ανακοίνωση του το Σωματείο των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ κάνει λόγο για φαινόμενα «απαράδεκτων συμπεριφορών» και λεκτικής βίας που έχουν παρατηρηθεί σε βάρος των ίδιων των εργαζομένων αλλά και των οικογενειών τους και απευθύνεται έκκληση ώστε αυτά να σταματήσουν, συμπληρώνοντας ότι» με αφορμή τα πρόσφατα κρούσματα κορονοΐού που έχουν συμβεί στους κόλπους του ΕΚΑΒ Αγρινίου θέλουμε να ενημερώσουμε όλους τους συμπολίτες μας, ότι έχουν ληφθεί από εμάς και σε συνεργασία με την πολιτεία όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Ρεπορτάζ: Νίκη Παπαδούλα

Μοιράσου το άρθρο: