Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που θα επηρεάσουν αρχικά την Δυτική Ελλάδα εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και δημοσιοποιήθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Από τις απογευματινές ώρες σήμερα μέχρι το πρωί της Τρίτης τα φαινόμενα θα φτάσουν σε Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Μακεδονία, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησος.

Κύρια χαρακτηριστικά τους θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους εντάσεως 7 με 8 μποφόρ, οι οποίοι την Τρίτη θα φτάσουν στο βόρειο Αιγαίο έως 9 μποφόρ.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Ρεπορτάζ: Nίκη Παπαδούλα

Μοιράσου το άρθρο: