Το απόγευμα της Τρίτης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών απονεμήθηκαν στην  Περιφέρεια Δυτικής  Ελλάδας  δύο βραβεία στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Bravo 2018».

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βραβεύθηκε ανάμεσα σε συνολικά 87 υποψηφιότητες φορέων Αυτοδιοίκησης, για καινοτόμες δράσεις της και καλές πρακτικές στους τομείς του Περιβάλλοντος και της ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας.

«Είναι μια σημαντική στιγμή για την Περιφέρεια. Δύο καινοτόμες πρωτοβουλίες μας αναγνωρίζονται σε πανελλήνια κλίμακα ως καλές πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης και ως καλά παραδείγματα σε δύο κρίσιμους τομείς, όπως το περιβάλλον και η επιχειρηματικότητα», ανέφερε σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, προσθέτοντας ότι «αυτές οι διακρίσεις ανήκουν πριν απ’ όλα σε όλους όσοι εργάστηκαν ώστε να υλοποιηθούν αυτές οι ιδέες, σε όλους όσοι συμμετέχουν και ενεργά υποστηρίζουν αυτές τις δράσεις».

Τα βραβεία «BRAVO 2018», αποτελούν θεσμό που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομικών και Ανάπτυξης, αφορούν στις καλές πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης στους τομείς της Διακυβέρνησης, του Περιβάλλοντος και της Κοινωνίας που υλοποιούνται από Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), Επιχειρήσεις και φορείς της Κοινωνίας Πολιτών.

Οι δράσεις που βραβεύθηκαν είναι:

  • «Κάνε κάτι δραστικό,κόψε πια το πλαστικό», που αποσκοπούσε στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και των μαθητών για την κατάργηση της χρήσης της πλαστικής σακούλας.Το βραβείο παρέλαβε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
  • Συμμαχία για την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη (ΣΕΑΔΕ) όπου το βραβείο παρέλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας.

Στην τελετή βράβευσης παρευρέθηκαν ακόμα η Εκτελεστική Γραμματέας της ΠΔΕ Διονυσία Μαράτου, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Ελένη Σπυράκη, η Προϊσταμένη Μονάδας Γ Υποστήριξης- Οργάνωσης ΕΥΔ-ΠΕΠ Ελένη Πουλιάση, ο Προϊστάμενος του Τμήματος  Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής της Περιφέρειας Δρ. Λαυρέντης Βασιλειάδης και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

 Αθανασία Σταμοπούλου

Μοιράσου το άρθρο: