Πρωτοβουλίες  αναλαμβάνει ο Δήμος Δελφών  και διοργάνωσε  Ημερίδα-Ανοικτή συζήτηση για τα αδέσποτα ζώα χθες Τετάρτη  στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Άμφισσας ,με τη συμμετοχή των φιλοζωικών οργανώσεων και των εμπλεκόμενων συλλόγων και φορέων της περιοχής .

Βασικός  στόχος όλων  είναι η σφαιρική και αποτελεσματική προσέγγιση του ζητήματος από την τοπική κοινωνία συνολικά.

Ο Δήμος Δελφών, σε συνεργασία με τις εθελοντικές φιλοζωικές οργανώσεις της περιοχής  και με ευαισθητοποιημένους για το ζήτημα δημότες  έχει ήδη αναπτύξει σημαντική και συστηματική δράση για τον περιορισμό των συνεπειών που προκαλούνται από τη διαρκή αύξηση του αριθμού των αδέσποτων ζώων. Ωστόσο, το θέμα, λόγω ακριβώς της συνθετότητάς του συνεχίζει να αποτελεί βασικό πρόβλημα της καθημερινότητας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα στο πρώτο μέρος της ημερίδας θα αναλυθεί το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τα ζώα συντροφιάς, η συνάφεια της κακοποίησης ζώων με την ενδοοικογενειακή-διαπροσωπική βία και την παιδική κακοποίηση, η συμπεριφορά και η γνωστική λειτουργία του σκύλου, καθώς και μια συγκριτική προσέγγιση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Επίσης, θα αναπτυχθούν η δράση και οι πρωτοβουλίες του Δήμου Δελφών αναφορικά με το θέμα.

Νίκη Παπαδούλα

Μοιράσου το άρθρο: