Άγνωστοι κρέμασαν σκύλο σε  ελιά μέσα σε χωράφι, το οποίο είναι πολύ κοντά σε δημοτικό σχολείοΤο ζωάκι το βρήκαν παιδάκια που έπαιζαν στον χώρο του σχολείου τα οποία έκλαιγαν μπροστά σε αυτό στο αποτρόπαιο θέαμα. Αμέσως μέλος φιλοζωικού συλλόγου πήγε στο σημείο και ειδοποίησε την αστυνομία η οποία κατέγραψε το συμβάν και προχωράει της διαδικασίες. Έχει ενημερωθεί ο δήμος για την περισυλλογή του άτυχου ζώου για να πάει να κάνει την ταφή του. Η αστυνομία σχημάτισε δικογραφία κατά αγνώστου για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων και για ζωοκτονία.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, αν εντοπιστούν οι δράστες τέτοιων ενεργειών, κινδυνεύουν με ποινή φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο ως και 30.000 ευρώ.

Η καταγγελία έγινε στην Αστυνομία από τον φιλοζωικό σύλλογο ΕΛ.Α.Δ.Α.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται ανάλογο περιστατικό σε χωριό της δυτικής Αχαΐας. Αυτό που προκαλεί όμως, ανατριχίλα, είναι ότι το κρεμασμένο σκυλί εντόπισαν χθες μικροί μαθητές οι οποίοι μέσα στον πανικό τους, ειδοποίησαν τους γονείς τους. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία η οποία έχει ήδη ξεκινήσει τις έρευνες. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το σκυλάκι πρέπει να ήταν εκεί κρεμασμένο πολλές μέρες. Ο σύλλογος ΕΛ.Α..Δ.Α ανέλαβε πρωτοβουλία να κάνει καταγγελία στην Αστυνομία ενώ ήδη έχει ειδοποιηθεί και η δημοτική αρχή.

 

Αθανασία Σταμοπούλου

Μοιράσου το άρθρο: