«Η Κυρά της Ρω» του Γιάννη Σκαραγκά  , έρχεται για  τρεις  παραστάσεις στην Πάτρα την Παρασκευή 5,Σάββατο 6  και Κυριακή 7 Οκτωβρίου   στο θέατρο Επίκεντρο +

Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2017.Από το Μάρτιο του ΄18 βρίσκεται σε περιοδεία σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Ο θεατρικός αυτός μονόλογος εμπνέεται από τη ζωή της Δέσποινας Αχλαδιώτη της επονομαζόμενης « Κυρά της Ρω». Γεννημένη  στο Καστελόριζο η Δέσποινα τόλμησε να παντρευτεί τον άνδρα που έβοσκε τα ζωντανά  του πατέρα της κόντρα στην θέληση της οικογένειάς της. Μετακόμισε μαζί του στο ακατοίκητο νησί της Ρω  μένοντας μόνη της για πολλά χρόνια μετά το θάνατό του και υψώνοντας καθημερινά την ελληνική σημαία απέναντι από τα τουρκικά παράλια.

Η Κατερίνα Μπερδέκα , που υπογράφει τη σκηνοθεσία στήνει  μία παράσταση επίκαιρη όπου η κυρά της Ρω συμβολίζει το κομμάτι της ελληνικής ψυχής που αντλεί δύναμη από τα ελάχιστα…

Ενσαρκώνει τη δύναμη του ανθρώπου και την ελπίδα ότι σε δύσκολες περιόδους  η ακεραιότητα και οι λύσεις δεν είναι υπόθεση των πολλών αλλά του καθένα μας ξεχωριστά.

Η Φωτεινή Μπαξεβάνη μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ ΠΑΤΡΑΣ  « Στον αέρα…μέρα παρά μέρα» και δήλωσε ενθουσιασμένη που θα παίξει μπροστά στο απαιτητικό πατραϊκό κοινό.

Η παράσταση είναι βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΡΙΤΙΚΗ με τον τίτλο  « Ποια ήταν η Δέσποινα Αχλαδιώτη- κυρά της Ρω»

Η παράσταση  αρχίζει στις 9.15 και διαρκεί 80 λεπτά.

Αθανασία Σταμοπούλου

 

Μοιράσου το άρθρο: