Με «όπλο» την αλόη  ο Σωτήρης Μανίκας έχει καταφέρει εδώ και λίγα χρόνια να παντρέψει καινοτομία και πρωτογενή τομέα. Έχοντας στις αποσκευές του Πανεπιστημιακό και Μεταπτυχιακό Πτυχίο στην Ψυχολογία μεσούσης της οικονομικής κρίσης  αποφάσισε να στρέψει  το βλέμμα του και τη ζωή του στα χωράφια του.

Καλλιεργεί αλόη σε οκτώ στρέμματα κάπου στη βιομηχανική περιοχή της Πάτρας, αμπέλια  και ελαιόδενδρα. Εκτός από την πόσιμη αλόη σχεδιάζει να δημιουργήσει βρώσιμα προϊόντα συνταιριάζοντας όλα τα προϊόντα που παράγει.

Μιλώντας σήμερα  στην ΕΡΤ ΠΑΤΡΑΣ στην  εκπομπή « Στον αέρα …μέρα παρά μέρα» είπε πως σκέφτεται να αξιοποιήσει την αλόη που παράγει  και με την δύναμη των παραδοσιακών προϊόντων του ελαιολάδου, του κρασιού και του τσίπουρου να δημιουργήσει βρώσιμα ποιοτικά προϊόντα για τον καταναλωτή όπως κριτσίνια, μπουκιές, βουτήματα. Μάλιστα ο Σωτήρης είχε στήσει και δικό του περίπτερο στην 6η ΄Εκθεση Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Patras IQ, ενημερώνοντας για τα παλιά και νέα του προϊόντα. «…αποφάσισα να μείνω στην Ελλάδα» είπε «…και να  δουλέψω εδώ παρόλο που οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές πιστεύω πως μόνο με καινοτόμα προϊόντα και με συνεχή  προσπάθεια εξέλιξης του πρωτογενούς τομέα θα αντέξουμε και θα τα καταφέρουμε..»

Αθανασία Σταμοπούλου

Μοιράσου το άρθρο: