Στη Ναύπακτο και στο Μεσολόγγι θα βρεθεί αύριο  το πρωί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου προκειμένου να επισκεφθεί τα σημεία όπου υπέστησαν καταστροφές σε φυτική και ζωική παραγωγή από την κακοκαιρία του περασμένου Σαββάτου. Στο Μεσολόγγι αρχικά θα ενημερωθεί από τα κλιμάκια που κάνουν την καταγραφή των καταστροφών.

Εντωμεταξύ προθεσμία 15 ημερών έχουν οι παραγωγοί και οι κτηνοτρόφοι μέχρι να προχωρήσουν σε δήλωση ζημιάς στους τοπικούς ανταποκριτές του ΕΛΓΑ σε Ναύπακτο και Μεσολόγγι.

Οι ζημιές σε καλλιέργειες έχουν καταγραφεί  από το  Λεσίνι μέχρι το  Ευπάλιο Φωκίδας και αφορούν κυρίως σε βαμβακοκαλλιέργειες και κηπευτικά. Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί πολύ λίγες δηλώσεις ζημιάς σε σχέση με το μέγεθος του προβλήματος ,λένε οι εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ: πέντε περιπτώσεις ζημιάς σε ζωικό κεφάλαιο, και συγκεκριμένα για περισσότερα από 200 μελίσσια και  50 αρνιά που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της νεροποντής.

Επίσης μέχρι και σήμερα δηλώθηκαν 10 περίπου περιπτώσεις ζημιάς σε αποθηκευμένες ζωοτροφές οι οποίες  θα εξεταστούν  από αντιπροσώπους του ΕΛΓΑ.

Σύνταξη:Νίκη Παπαδούλα

 

Μοιράσου το άρθρο: