Το θέμα των  μονάδων βιορευστών στο Ευηνοχώρι, συζητήθηκε μετά από αίτημα της ομάδας «Λιμνοθάλασσα» στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου.

Ομόφωνα επανεγκρίθηκε η  προηγούμενη αρνητική απόφαση  για κάλυψη των δαπανών για τις νομικές διαδικασίες, για την παύση κατασκευής των μονάδων, για παρουσία όλων των κατοίκων, των πολιτών και των φορέων στους αγώνες που θα προγραμματιστούν.

Το Δ.Σ. θα ζητήσει επίσης  από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να γνωμοδοτεί αρνητικά προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, σε οποιαδήποτε τέτοιους είδους επένδυση επιχειρείται εντός των ορίων του δήμου Μεσολογγίου.

Η δικηγόρος που εκπροσωπεί  τους πολίτες που είναι αντίθετοι ,ενημέρωσε  για την κατάθεση αναφοράς στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και την κατάθεση αίτησης ακύρωσης στο Διοικητικό Εφετείο Πατρών.

Η αντιπολίτευση από την πλευρά της επέρριψε  ευθύνες στους υπηρεσιακούς παράγοντες της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου.

Αποφασίστηκε τέλος ,εκτός των άλλων,  την Τρίτη το πρωί , να γίνει  συγκέντρωση κατοίκων και φορέων και  δήμου, στην Πύλη του Μεσολογγίου  και στη συνέχεια πορεία έως το χώρο που κατασκευάζονται οι μονάδες.

Νίκη Παπαδούλα

Μοιράσου το άρθρο: