Το αναπτυξιακό τρίπολο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας συμπεριλαμβάνει Αγρίνιο – Μεσολόγγι και Αστακό, με συγκριτικά πλεονεκτήματα στο διαμετακομιστικό εμπόριο, στον ειδικό και εναλλακτικό τουρισμό και με δυνατότητες εξειδίκευσης στη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία. Με βάση αυτό και με σκοπό τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής χωρικής επένδυσης στη «Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου – Αιτωλικού», υπεγράφη  από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Μεσολογγίου, το Σύμφωνο Συνεργασίας για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) για άλλες χωρικές στρατηγικές.

Πρόκειται για ένα σημαντικό εργαλείο διαχείρισης και συντονισμού επενδύσεων στην επιλεγμένη αυτή περιοχή, το οποίο μέσα από τη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων θα προγραμματίσει  μια σειρά από  παρεμβάσεις που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, στην ανάπτυξη της περιοχής με σεβασμό στο περιβάλλον και  με χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2014-2020. «Με την εφαρμογή της ΟΧΕ,  πέρα από την ανάδειξη του περιβάλλοντος της περιοχής, θα στηριχθεί η επιχειρηματικότητα, θα ενισχυθεί η απασχόληση και θα διασφαλιστεί η ενσωμάτωση και ένταξη ιδιαίτερων και ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων».

«Με τη συνεργασία όλων μας για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση, δίνουμε άλλη πνοή στην περιοχή μας και έχουμε στο επίκεντρο τους συμπολίτες μας, βοηθώντας  όσους έχουν ανάγκη» τόνισε ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Ν. Καραπάνος.

«Σχεδιάζουμε και  υλοποιούμε έργα προσπαθώντας να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής. Και εννοείται πως συνεχίζουμε να διεκδικούμε το καλύτερο δυνατό για την περιοχή μας» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Σύνταξη: Νίκη  Παπαδούλα

Μοιράσου το άρθρο: