Στο πλαίσιο του 30ου Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιαδών στην Αιτωλοακαρνανία θα πραγματοποιηθεί και σεμινάριο με θέμα «Μάσκα και τραγικό» από το σκηνοθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου Νίκο Καραγεώργο, την  Παρασκευή 29 Ιουλίου και ώρα 20:00 στο κτήριο «Συγγρού» στην Κατοχή Οινιάδων.

Την Τετάρτη 3 Αυγούστου  το Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιάδων συνεχίζεται με την κωμωδία του Αριστοφάνη «Πλούτος»,  με τους Γιώργο Κιμούλη, Γιάννη Μπέζο, Πέτρο Φιλιππίδη, Τάσο Γιαννόπουλο, και κλείνει στις  21 Αυγούστου με τη θεατρική παράσταση: <ΣΥΡΑΝΟ ΝΤΕ ΜΠΕΡΖΕΡΑΚ> σε σκηνοθεσία  Γιάννη Κακλέα, με τους  Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Δήμητρα Ματσούκα.

Για την ιστορία το αρχαίο Θέατρο Οινιαδών κρατά τις ρίζες του από τον 4ο αιώνα π.Χ και είναι το πιο καλά διατηρημένο από τα 6 Αρχαία Θέατρα της Αιτωλοακαρνανίας. Βρίσκεται κοντά στην Αγορά της αρχαίας πόλης, όπου πρωτοκατασκευάστηκε από τους Αθηναίους.
Το Θέατρο δέχτηκε κάποιες μετασκευαστικές επεμβάσεις από τον Μακεδόνα Φίλιππο τον Ε”.
Έχει εκπληκτική θέα στις γύρω πεδινές εκτάσεις, στην παλιά κοίτη του Αχελώου ποταμού και τις παράκτιες περιοχές. Είναι χωρητικότητας 5.000 περίπου θεατών. Χαρακτηριστικό του Θεάτρου η πολύ καλή ακουστική του.

Σύνταξη: Νίκη Παπαδούλα

Μοιράσου το άρθρο: