Τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα επιβάλλουν νέα περιοριστικά μέτρα στην Αχαΐα από σήμερα. Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα.

Τα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύουν έως τις 12 Οκτωβρίου επιβάλλουν τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, αναστέλλουν κάθε είδους εκδηλώσεων και απαγορεύουν τη συνάθροιση των πολιτών πέραν των εννέα ατόμων.
Χιλιάδες κάτοικοι της Αχαΐας έλαβαν χθες στο κινητό τους επείγον μήνυμα από τον αριθμό 112 για το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στον Νομό.
Έξι κρούσματα στην Αχαΐα και ένα στην Αιτωλοακαρνανία ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, τα περισσότερα εκ των οποίων συνδέονται με γνωστές συρροές.
Οκτώ άτομα νοσηλεύονται με κορονοϊό στο νοσοκομείο του Ρίου μεταξύ αυτών και τρεις γιατροί.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας πέντε διασώστες του ΕΚΑΒ έχουν νοσήσει από την περιοχή του Αγρινίου και ένας εξ αυτών νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ του Ρίου.
Αρνητικά πάντως ήταν τα 25 δείγματα του προσωπικού του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας κατά την ιχνηλάτηση, και μετά την καταγραφή των δύο κρουσμάτων σε γιατρούς.
Χθες με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον Ιατρικό Σύλλογο και το Πανεπιστήμιο της Πάτρας η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχώρησε στην χρηματοδότηση  για τη διενέργεια χιλίων (1.000) μοριακών τεστ για κορονοϊό σε κλειστές δομές και στοχευμένες πληθυσμιακές ομάδες.
Ρεπορτάζ: Νίκη Παπαδούλα

Μοιράσου το άρθρο: