Στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ ΠΑΤΡΑΣ βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Λεοντής.

Ο κ.Λεοντής  μιλώντας  στην ραδιοφωνική εκπομπή « Στον αέρα… μέρα παρά μέρα» μεταξύ άλλων τόνισε την ανάγκη  ενίσχυσης των ελληνικών σειρών μυθοπλασίας . Για το λόγο αυτό το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ θα περιλαμβάνει δύο φιλόδοξες παραγωγές η μία «Η ζωή εν τάφω» του Στρατή Μυριβήλη,  «Έξι νύχτες στην Ακρόπολη» του Γιώργου Σεφέρη αλλά  και ένα ντοκιμαντέρ για τον Πρώτο Παγκόσμιο  Πόλεμο.

Ο Πρόεδρος της ΕΡΤ , ως μουσικός, αναφέρθηκε στις ελλείψεις των Μουσικών Συνόλων   αλλά και  στην πρόθεση της εταιρίας  το Δεύτερο Πρόγραμμα να μεταδίδει μόνο ελληνικά τραγούδια.

Όσον αφορά στους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς ,ο κ. Λεοντής είπε πως δεν κινδυνεύουν με συρρίκνωση ωστόσο το έμψυχο υλικό θα πρέπει να παρακάμψει τις υπάρχουσες αντιξοότητες και με φιλοτιμία να προσπαθήσει να καλύψει τις όποιες  ανάγκες .

Ο Χρήστος Λεοντής βρέθηκε στην Πάτρα, με εξαμελή ορχήστρα,  για τη συναυλία που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στα Ψηλαλώνια στο πλαίσιο του εορτασμού της Πρωτομαγιάς με την συμμετοχή του Μίλτου Πασχαλίδη και της Ιωάννας Φόρτη.

Αθανασία Σταμοπούλου

Μοιράσου το άρθρο: