Σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου, για την ανέγερση κτιρίου στην Πάτρα για άτομα με νοητική υστέρηση, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Πρόκειται για ένα νέο διώροφο κτήριο, ιδιοκτησίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παίδων χρηζόντων Μέριμνας, που θα στεγάσει δύο Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.), οικοτροφεία των επτά ατόμων, Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με νοητική υστέρηση. Το κτίριο θα ανεγερθεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Συλλόγου επί των οδών Ασίνης, Μνασέου και ανωνύμου στο ΟΤ 2593 στην περιοχή Μπεγουλάκι της συνοικίας Μακρυγιάννη, στην Πάτρα, με προϋπολογισμό 2,4 εκατομμυρίων ευρώ.

«… Στόχος μας είναι να συμβάλουμε στην προσπάθεια αναμόρφωσης του προνοιακού μοντέλου από προστατευμένες δομές κλειστής φροντίδας, σε ανοιχτές, αποκεντρωμένες δομές φροντίδας και στήριξης οι οποίες είναι ενσωματωμένες στον αστικό ιστό της πόλης», ανέφερε σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης..

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του Θεραπευτικού Παιδαγωγικού Κέντρου Πατρών «Μέριμνα» ευχαρίστησαν προσωπικά τον κο Κατσιφάρα, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος για τη στήριξη, τονίζοντας ότι σήμερα η «Μέριμνα» φροντίζει 135 ωφελούμενους, ενώ οι ανάγκες που υπάρχουν είναι σαφώς μεγαλύτερες.

Φορέας Υλοποίησης είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, ενώ το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020». Συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του προγράμματος «Άξονας Προτεραιότητας – Ανάπτυξη – εκσυγχρονισμός – συμπλήρωση κοινωνικών υποδομών υγείας και εκπαίδευσης».

 

Μοιράσου το άρθρο: