Τρία μέλη του Προμηθέα βρέθηκαν θετικά στο κορονοϊό, λίγο πριν το ταξίδι της ομάδας για τη Σλοβενία, όπου θα αγωνιζόταν την Τετάρτη (28/10) με την Ολύμπια Λιουμπλιάνας για το Eurocup.

Τα κρούσματα εντοπίστηκαν όταν πραγματοποιήθηκαν τα προγραμματισμένα τεστ πριν από το ταξίδι και τα αποτελέσματα έδειξαν πως τρία μέλη της ομάδας βρέθηκαν θετικά. Αμέσως σήμανε συναγερμός και ενεργοποιήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ για τους θετικούς θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες του ΕΟΔΥ.

Η Πατρινή ομάδα είχε προγραμματιστεί να «πετάξει» σήμερα για την Βιέννη και από εκεί οδικώς για να βρεθεί στη πρωτεύουσα της Σλοβενίας όμως μετά τα θετικά κρούσματα η αποστολή δεν ταξίδεψε. Πλέον θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες του ΕΟΔΥ για όσους βρέθηκαν θετικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα κρούσματα αφορούν αθλητές και ως εκ τούτου εκτός από τον αγώνα στη Σλοβενία, αναμένεται να αναβληθεί και o αγώνας πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό για την 2η αγωνιστική της Βasket League.

Μετά την ανακοίνωση των κρουσμάτων, σήμερα αναμένεται να γίνει απολύμανση στο κλειστό «Δ. Τόφαλος» από την Διοίκηση του ΠΕΑΚ Πάτρας.

Σύνταξη: Ε. Μαραγκού

Μοιράσου το άρθρο: