Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας στο πλαίσιο των θεατρικών του μετακλήσεων παρουσιάζει στην Πάτρα από τις 30 Μαρτίου  έως & Κυριακή 1 Απριλίου, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων το έργο «Ο Πατέρας του Άμλετ» του Μάνου Ελευθερίου.

Ο Μάνος Ελευθερίου και ο Θοδωρής Γκόνης επιχειρούν να μπουν στο μυαλό και την ψυχή ενός μεγάλου δραματικού ήρωα λίγο πριν το τέλος του. Εργαλείο τους; Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ο οποίος γίνεται η φωνή του επιβλητικού και μελαγχολικού πατέρα του Άμλετ και μας μεταφέρει στον κόσμο του, για να μας θυμίσει πως ο Άμλετ είμαστε εμείς.

Σε κείμενό του ο συγγραφέας  αναφέρει «… ήταν ο μονόλογος  ενός νέου συγγραφέα που βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση και αντιμετώπιζε το θάνατό του με το να σκέπτεται την υπόθεση σημερινών έργων του….» Συμπληρώνει «…απομόνωσα αυτό το εμβόλιμο κείμενο και άρχιζε η δική μου περιπέτεια σβήνοντας και συμπληρώνοντας με σκοπό να γίνει ένας θεατρικός μονόλογος. Το τι κατόρθωσα είναι άλλη υπόθεση και άλλος μονόλογος. Φυσικά δεν είχα στο νου μου να  διορθώσω το ποίημα του Θείου Ποιητή….»

Τη σκηνοθεσία του έργου υπογράφει ο Θοδωρής Γκόνης.

Ερμηνεύει ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε ο Ανδρέας Γεωργιάδης.

 

Παραστάσεις:

Παρασκευή 30 και Σάββατο 31 Μαρτίου στις 21:00

Κυριακή 1 Απριλίου στις 20:00

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2610273613

Αθανασία Σταμοπούλου

Μοιράσου το άρθρο: