Σε  κρίσιμη  κατάσταση  στη Μονάδα  Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού  Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο εξακολουθεί να νοσηλεύεται  ο 7χρονος, που χτυπήθηκε  από ακυβέρνητη λέμβο στην παραλία Λιμανάκι στο Τσιλιβί  Ζακύνθου.

Το παιδί νοσηλεύεται διασωληνωμένο με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στη δεξιά πλευρά του κεφαλιού. Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Δ/ντης της Παιδιατρικής Κλινικής Γαβριήλ Δημητρίου,  οι γιατροί εγχείρησαν τον 7χρονο το βράδυ του Σαββάτου.  Από εκείνη τη στιγμή βρίσκεται σε καταστολή και η κατάσταση του χαρακτηρίζεται σταθερή αλλά κρίσιμη.

Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο «…. το αγόρι  βρισκόταν στην θαλάσσια περιοχή «Τσιλιβί»,  περίπου 20 μέτρα από την ακτή, όταν το σκάφος στο οποίο δεν επέβαινε κανένα άτομο, «βγήκε» στη στεριά και τον χτύπησε.  Ο ανήλικος λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ,  με πλοίο της γραμμής  στην Κυλλήνη και από εκεί στο Νοσοκομείο του Ρίου.

Όπως διαπιστώθηκε στη λέμβο αρχικά, πριν μείνει ακυβέρνητη, επέβαιναν τρία  άτομα ηλικίας 19, 30 και 22 ετών αντίστοιχα και όπως είπαν  την είχαν αγκυροβολήσει σε παρακείμενο όρμο, όπου κατά την εκκίνηση της, στη λέμβο επέβαινε μόνο ο 22χρονος, ο οποίος για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο της,  έπεσε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα η λέμβος να συνεχίσει να κινείται με μεγάλη ταχύτητα έχοντας κατεύθυνση τον χώρο της ξηράς. Ο 22χρονος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Λιμεναρχείο Ζακύνθου όπου και συνελήφθη, ενώ επίσης από τη Λιμενική Αρχή Ζακύνθου που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθησαν ο 19χρονος και ο 30χρονος.»..

Σύνταξη:  Νίκη  Παπαδούλα

Μοιράσου το άρθρο: