Εθελοντές που προσφέρουν τη βοήθειά τους δραστηριοποιούνται στην Πάτρα αντιμετωπίζοντας τις επιπτώσεις του κορονοϊού.

Η ομάδα «Καραντίνα Helpers»  βοηθά ανθρώπους που δεν μπορούν να μετακινηθούν, αναεξάρτητα από το αν έχουν πρόβλημα υγείας. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εγγραφούν στην ομάδα δίνοντας στοιχεία για τις περιοχές που μπορούν να κινηθούν βοηθώντας όλους αυτούς τους ανθρώπους. Ενδεικτικά η βοήθεια μπορεί να αφορά ψώνια από το SM, προμήθεια φαρμάκων, και άλλα «θελήματα».

Η ομάδα «κινείται» μέσω των κοινωνικών δικτύων και όπως αναφέρουν στην ανάρτηση τους:

«..Δεδομένης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί και επειδή οι στιγμές είναι δύσκολες για όλους, θεωρούμε ότι είναι η στιγμή που ο καθένας μας θα πρέπει να βγει μπροστά και να δείξει έμπρακτα την δύναμη που έχουν οι ομάδες. Μέσα σε όλο αυτό να δούμε την ευκαιρία να ξαναγίνουμε άνθρωποι….»

Με τον ίδιο στόχο μέλη του Συλλόγου «Άστο επικοινωνούμε», παρέχουν υποστήριξη σε συνανθρώπους  που αντιμετωπίζουν πρακτικές δυσκολίες σε ζητήματα καθημερινότητας π.χ ψώνια, πληρωμή λογαριασμών. Λαμβάνοντας υπόψιν οποιαδήποτε διαδικασία προκύπτει από τους περιορισμούς κυκλοφορίας, χρήση μάσκας και γαντιών, τήρηση αποστάσεων ασφαλείας.

Οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές που έχουν τη δυνατότητα παροχής υποστήριξης μπορούν προκειμένου να ενισχύσουν την ομάδα, να επικοινωνούν στα παρακάτω τηλέφωνα:

697 303 2261 Γιάννα Π.

698 869 8291 Βάσια Κ….»

Νίκη Παπαδούλα

Μοιράσου το άρθρο: