Στην παραλία Αγίου Βασιλείου Πατρών τοποθετήθηκε το πρώτο  – για φέτος – ηλεκτροκίνητο κάθισμα που επιτρέπει την ελεύθερη πρόσβαση στην θάλασσα ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Ο Δήμος Πατρέων προωθεί ήδη την τοποθέτηση άλλης μιας τέτοιας ειδικής ράμπας, που λειτουργεί με την ηλιακή ενέργεια στην πλαζ της πόλης.

Πάνω από πενήντα “SEATRAC” θα μπουν σε παραλίες όλης της Ελλάδας, πρόκειται για μια πρωτοποριακή εφαρμογή του Πανεπιστημίου της Πάτρας, η οποία έχει βραβευθεί δύο φορές με βραβεία καινοτομίας.

Έγινε χάρη στη συνεργασία ενός πρώην Aντινομάρχη  του Γεράσιμου Φεσιάν, ο οποίος είναι ένας νέος άνθρωπος που αντιμετωπίζει  κινητικά προβλήματα και της ομάδας έρευνας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Υπό την καθοδήγηση του  Καθηγητή του τμήματος  Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών Βασίλη Κωστόπουλου και την βοήθεια του Ιγνάτιου Φωτίου και Γιώργου Σωτηριάδη η ηλεκτροκίνητη καρέκλα είναι γεγονός για τη χώρα μας εδώ και κάποια χρόνια και αποτελεί πλέον εξαγώγιμο προϊόν.  Το “SEATRAC” αποτελείται από ένα  μηχανισμό από ράγες σταθερής τροχιάς μέσα στις οποίες το ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό.

Μάλιστα από το 2012 ιδρύθηκε η εταιρεία που σχεδιάζει και κατασκευάζει τις ειδικές αυτές ράμπες, έχει έδρα την Πάτρα και στοχεύει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κινητικά ανάπηρων.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ιστοσελίδα Internet:     www.tobea.gr

Facebook:  https://www.facebook.com/groups/104058442978847/

 

Σύνταξη : Αθανασία Σταμοπούλου

Μοιράσου το άρθρο: