Με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος καλείται να καθίσει στο σκαμνί ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, στις 13 Φλεβάρη 2017 επειδή στις εκλογές του 2015 δεν παραχώρησε δημόσιο χώρο σε υποψήφιο  της Χρυσής Αυγής για να προβάλει τις θέσεις του ίδιου και του κόμματός του, καθώς επίσης αρνήθηκε να του δώσει στοιχεία για τον αριθμό των παιδιών μεταναστών  που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου.

Στις 26 Αυγούστου 2016 το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, έστειλε έγγραφο προς τον Δήμαρχο της Πάτρας, στο οποίο αναφέρεται πως υπάρχει έκθεση του Σώματος «με αντικείμενο τον έλεγχο της νομιμότητας της μη χορήγησης στοιχείων από Υπηρεσίες του Δήμου σε υποψήφιο της Χρυσής Αυγής». Επίσης αναφέρει ότι οι Υπηρεσίες είναι υποχρεωμένες μέσα σε δύο μήνες να ενημερώσουν τον υπουργό και άλλους παράγοντες για «τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν προς συμμόρφωση με την έκθεση». Η αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Πατρών, Αναστασία Αργυράκη, στις 8/9/2016 κάλεσε τον Κ. Πελετίδη  σε δίκη στις 13 Φλεβάρη 2017 καθώς: «Κατηγορείται  ως υπαίτιος του ότι στην Πάτρα στις 09/06/2015, με πρόθεση παρέβη τα καθήκοντα της υπηρεσίας του (…) με σκοπό να προκαλέσει βλάβη».

Από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή  διευκρίνισε στην ΕΡΤ Πάτρας πως έχει καθαρή  και πολιτική  θέση απέναντι στην  Χρυσή Αυγή, επισημαίνοντας ότι ο πρώην υποψήφιος βουλευτής Μιχάλης Αρβανίτης που με έγγραφό  του -τότε- ζητούσε από το Δήμο χώρους και υποδομές για να προβάλλει τις θέσεις του κόμματος του … ήταν υπόδικος για συμμετοχή στη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Η στάση αυτή του Δήμου απορρέει από το χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, την οποία χαρακτηρίζει «εγκληματική οργάνωση». “Σιγά μη φοβηθούμε… θα αντιμετωπίσουμε και αυτή τη δίωξη…. μαζί με το λαό μας που έχει μνήμη και έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος από το φασισμό….είναι υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής να μην παίρνει τίποτα πίσω από τις πολιτικές θέσεις που έχει εκφράσει για τη Χρυσή Αυγή … το ελάχιστο που μας επιτρέπεται και μπορούμε να κάνουμε είναι να μη διευκολύνουμε, με οποιοδήποτε τρόπο τη δράση της …”

Είναι η δεύτερη φορά που ο Δήμαρχος Πατρέων καλείται από τη δικαιοσύνη να λογοδοτήσει για τις αποφάσεις του. Η πρώτη έχει να κάνει με την άρνησή του να δώσει στον, τότε, υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη στοιχεία για τους δημοτικούς υπαλλήλους.

Σύνταξη : Αθανασία Σταμοπούλου

Μοιράσου το άρθρο: