Το μεσημέρι αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων του 40χρονου που νοσηλεύεται σε απομόνωση στο Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα, ως ύποπτο κρούσμα κορονοϊού. Ο 40χρονος βρέθηκε αρνητικός στη γρίπη, αλλά το γεγονός ότι πριν από 48 ώρες είχε επιστρέψει από την Ιταλία, έθεσε σε επιφυλακή τις αρχές.

Στις 12 το μεσημέρι  θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια, στην Πάτρα  όπου θα μετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς με τη δημόσια Υγεία (Διοκητές Νοσοκομείων, Επόπτες Δημόσιας Υγείας κλπ),

«…Τα Νοσοκομεία είναι πλήρως εξοπλισμένα, με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή για την αντιμετώπιση τυχόν περιστατικού. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα γίνονται συνεχείς ασκήσεις ετοιμότητας» δήλωσε ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.

Kλιμάκιο στελεχών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας βρίσκεται στην Πάτρα, ώστε να συντονίσει τις ενέργειες των τοπικών φορέων. Τα στελέχη του ΕΟΔΥ είχαν ήδη, το μεσημέρι της Δευτέρας, συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο στα γραφεία της περιφερειακής ενότητας Αχαΐας.

Στην Πάτρα λειτουργεί το ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς πιθανών κρουσμάτων, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Νίκη Παπαδούλα

Μοιράσου το άρθρο: