Την ακύρωση των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.«…Οφείλουμε να υπακούσουμε στην εντολή του υπουργείου…» είπε, ζητώντας ταυτόχρονα  από την πολιτεία αποζημίωση για τον Δήμο και τους επαγγελματίες .

Καλοκαιρινό θα είναι φέτος το Πατρινό Kαρναβάλι πιθανότατα την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου. Ο Δήμαρχος μεταξύ άλλων επεσήμανε: «… Η ματαίωση των εκδηλώσεων προκάλεσε αναστάτωση, προκαλεί πικρία, δυσαρέσκεια και απογοήτευση στους εργαζόμενους του Δήμου, σε όλους όσους πάλεψαν για να έχουμε ένα αποτέλεσμα άξιο της πόλης μας. Στους συνδημότες μας, τα καρναβαλικά γκρουπ, που όλο το χρόνο δημιουργούν το κορυφαίο Καρναβάλι της Ελλάδας. Προκαλεί ταυτόχρονα σοβαρά οικονομικά προβλήματα στα μέλη των πληρωμάτων και στους επαγγελματίες της πόλης μας.

Καλούμαστε να υλοποιήσουμε την κοινή διυπουργική απόφαση ματαίωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Είναι ένα υποχρεωτικό μέτρο, για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ζωής των συνδημοτών και των επισκεπτών της πόλης μας, το οποίο είναι πρώτιστο καθήκον για όλους μας. Επιβάλλεται να ακολουθήσουμε πιστά τις υποδείξεις των επιστημονικών φορέων που είναι επιφορτισμένοι με τη δημόσια υγεία.

Ζητάμε έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου και του Καρναβαλικού Οργανισμού. Την αποζημίωση των καρναβαλικών πληρωμάτων και των επαγγελματιών που θα υποστούν οικονομικές συνέπειες από αυτή τη ματαίωση…..»

Nίκη Παπαδούλα

Μοιράσου το άρθρο: