Με σημαντικές καινοτομίες ξεκινά στις 25 Ιουλίου τις εκδηλώσεις του το Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας. Στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του φετινού προγράμματος τονίστηκε ότι το φεστιβάλ είναι μεν προσαρμοσμένο στις ειδικές συνθήκες λόγω Covid-19, ωστόσο, διατηρεί τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά.

Οι καινοτομίες αφορούν τις συνεργασίες και συμπαραγωγές με σημαντικούς πολιτιστικούς οργανισμούς της χώρας, στην καθιέρωση δωρεάν παραστάσεων, εκπαιδευτικών και διαδραστικών εκδηλώσεων, και στη σύνδεση των πολιτιστικών δράσεων με τα μνημεία της Ολυμπίας.

Με την υποστήριξη του δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργου Γεωργιόπουλου, τη συνεργασία του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, Δημήτρη Κωσταριά, αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου, όλων όσων ασχολούνται επαγγελματικά με τον πολιτισμό στην ευρύτερη περιοχή, και σε συνεργασία με όλους τους πολιτιστικούς -και όχι μόνο- φορείς, το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να γίνει μοντέλο ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής και να αποκτήσει ταυτότητα αντάξια της ιστορίας του τόπου. H πανδημία δεν επέτρεψε μια ιδανική προετοιμασία για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα. Τέθηκαν, όμως, οι βάσεις του σχεδίου, επενδύοντας στις υποδομές, στην εύρεση του κατάλληλου ανθρώπινου δυναμικού και στη βελτίωση – ανάδειξη των χώρων του θεάτρου Φλόκα.

Μοιράσου το άρθρο: